ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

TEGA începe acţiunile de primăvară privind colectarea deşeurilor

11.03.2019

Odată cu începutul lunii martie, TEGA reia activitatea de colectare a sticlelor, respectiv degajarea obiectelor voluminoase, acţiunea urmând să aibă loc în toate localitățile din judeţ în care compania își desfășoară activitatea.

Directorul TEGA, Máthé László, a declarat: „Experiența anilor precedenți ne arată că metoda de colectare door-to-door funcționează foarte eficient. Dacă colectarea se face chiar din poarta clientului rezultatele vor fi mai bune, mai ales în mediul rural unde containerele speciale sunt uneori prea departe de client. În momentul de față, deșeurile selective le transportăm în saci transparenți, în această categorie intrând și sticlele”.

În ceea ce priveşte colectarea sticlelor, având în vedere că acțiunile de colectare derulate până acum au avut un succes considerabil, conducerea TEGA a decis continuarea acestui program și în 2019. „Modelul rămâne neschimbat, pentru fiecare 5 kg de sticle oferim 0,5 litri de bere. Având în vedere că volumul total al deșeurilor este într-o creștere constantă, considerăm că trebuie să reducem cantitatea depusă care are un impact major asupra prețurilor, fiindcă tariful de depunere va deveni din ce în ce mai scump”, a explicat Máthé László.

O altă informație importantă legată de acțiunea de degajare a obiectelor voluminoase și colectare de sticle se referă la obiectele electrocasnice sau electrice: TEGA le va prelua pe acestea de la fața locului, iar contravaloarea lor va fi scăzută din factura lunară. Obiectele voluminoase, precum mobilier, saltele etc. vor fi preluate și transportate gratuit.

La Sfântu Gheorghe colectarea de sticle se va organiza în cursul lunii aprilie, iar obiectele electrocasnice sunt colectate permanent în Centrul de colectare din strada Energiei, în timp ce mobilierul vechi se transportă gratuit din fața locuinţei, detaliile privind transportul putând fi cerute telefonic la numărul 0267310123.

TEGA va derula programele de colectare în fiecare localitate de două ori în acest an: prima oară în primăvară, respectiv începutul verii, a doua acţiune urmând să fie spre sfârșitul verii, respectiv toamna.

(Biroul de Presă al TEGA)

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.