ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

TEGA oferă reduceri la plata taxei de salubrizare

15.01.2019

La începutul anului, TEGA S.A. oferă clienților săi mai multe reduceri. Prima dintre ele îi privește pe pensionari: astfel, vor fi scutite de la plata tarifului de salubrizare persoanele care au împlinit vârsta de 70 ani, iar veniturile lor, realizate cu titlu de pensie (pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată, pensie anticipată parțială, pensie de invaliditate, pensie de urmaș), nu depășesc suma de 800 lei lunar.

Persoanelor care au împlinit vârsta de 70 ani și realizează venituri cu titlu de pensie între 801 și 1.000 lei lunar, operatorul le oferă o reducere de 50% din valoarea tarifului de salubritate. Scutirea de la plată poate fi solicitată până la data de 30 martie 2019, respectiv începând cu luna următoare în care vârsta limită a fost împlinită, după caz, prin completarea unui formular tipizat, prezentarea actului de identitate, precum și a celui mai recent cupon/talon de pensie.

Exceptarea, respectiv reducerea tarifului de salubritate se acordă până la sfârșitul anului calendaristic, aferent depunerii actelor doveditoare. Numărul persoanelor care beneficiază de scutire este în jur de 4.500.

Scutirea de la plata tarifului de salubritate se acordă pe bază de solicitare expresă şi persoanelor cu handicap grav, precum și copiilor sub un an.

Reduceri pentru plata în avans

Cealaltă ofertă a operatorului de salubritate se adresează tuturor utilizatorilor serviciului, inclusiv pensionarilor care beneficiază de reducerea de 50%: astfel, pentru persoanele fizice din mediul urban și rural se acordă o reducere de 5%, respectiv de 10%, în condițiile în care aceștia achită până la data de 30 aprilie 2019, contravaloarea serviciului de salubrizare în avans pentru 6 luni, respectiv pentru întregul an calendaristic. Reducerea acordată nu exclude posibilitatea modificării în cursul anului a tarifelor de salubritate de către operatorul de salubritate, conform reglementărilor legale în domeniu, situație în care se va acorda aceeași reducere de care utilizatorul a beneficiat inițial.

În plus, începând din ianuarie vor beneficia de o reducere substanțială persoanele care colectează selectiv: astfel la Sfântu Gheorghe vor plăti numai 9 lei pe persoană în loc de 15, respectiv 7 lei în loc de 12 lei în comune.

Foto: Henning Janos

 

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.