ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Baza sportivă din Sfântu Gheorghe va deveni proprietatea municipalității

28.12.2018

După mai multe încercări, Guvernul României a acceptat transferul bazei sportive din Sfântu Gheorghe din proprietatea statului român și a Ministerului Tineretului şi Sportului către municipalitatea din Sfântu Gheorghe. Mai exact, Stadionul, Sala Sporturilor „Szabó Kati”, hotelul sportiv și cele peste patru hectare de teren aferente vor fi proprietatea orașului.

Primarul Antal Árpád a declarat, în acest sens, că lucrările cele mai urgente includ iluminarea pistei de atletism, încălzirea terenului de fotbal, dar și planul de a construi un bazin de înot la standarde moderne și terenul de skateboard cerut de asociaţiile de tineret.

Antal Árpád a salutat hotărârea Guvernului și și-a exprimat recunoștința față de ajutorul UDMR pentru ca baza sportivă să fie a orașului după atâția ani. „Sprijinul UDMR, în special al președintelui Kelemen Hunor, a însemnat mult în timpul discuțiilor politice, precum și ajutorul senatorului Tánczos Barna. De asemenea, apreciez susţinerea pe care am găsit-o la ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei, în care am descoperit un susţinător al descentralizării. Le mulțumesc tuturor în numele locuitorilor din Sfântu Gheorghe”, a spus Antal.

Ca urmare a acestei decizii, primarul a mai spus că s-ar putea dezvolta în continuare condiţiile de promovare a diferitelor sporturi în Sfântu Gheorghe.

„Cred că viața sportivă și un stil de viață sănătos sunt esențiale într-o viață urbană, motiv pentru care acordăm o mare atenție şi condițiilor în care au loc astfel de activităţi. Acest lucru contribuie foarte mult la consolidarea experienței comunității, deoarece suntem bucuroși să susţinem împreună echipele noastre. În același timp, cred că municipalitățile sunt întotdeauna mai în măsură să găzduiască facilități sportive, deoarece cunosc nevoile locale și le pot adapta cerinţelor în beneficiul populației. Este o decizie binevenită”, a spus Antal Árpád.

Foto: Vargyasi Levente

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.