ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Facilităţi pentru familiile cu cel puţin trei copii din Sfântu Gheorghe

28.12.2018

Consiliul Local a adoptat proiectul privind acordarea de facilităţi pentru familiile cu cel puţin trei copii care au domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe.

Proiectul de hotărâre privind instituirea programului multianual de interes local pentru susținerea familiilor cu minim trei copii cu domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe are scopul promovării unui stil de viață sănătos și al înlesnirii accesului acestora la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local, şi prin acestea la creșterea calității vieții.

În prezentarea proiectului, viceprimarul Sztakics Éva-Judit a declarat că municipalitatea trebuie să investească şi în comunitate, nu doar în betoane, iar prin această hotărâre oraşul va deveni mai atrăgător.

Hotărârea iniţiată de primarul Antal Árpád şi adoptată de Consiliul Local prevede gratuitate la parcare pentru familiile cu cel puţin trei copii, 75% reducere pentru accesul la instituțiile culturale şi 75% reducere pentru accesul la programele şi facilităţile de agrement ale municipalităţii din Sfântu Gheorghe şi Şugaş Băi.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, părinţii trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, să aibă un loc de muncă, iar elevii să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul unui an şcolar.

Se încadrează în aceste facilităţi familiile cu cel puţin trei copii, până când cel mai tânăr membru al familiei împlineşte 18 ani.

În această primă sesiune de depunere a cererilor, termenul limită este 25 ianuarie 2019, după care perioada de depunere a cererilor va fi 1-20 decembrie pentru anul următor.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.