ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Activități de Sărbători pentru copiii din Sfântu Gheorghe

06.12.2018

În urma aprinderii primei lumânări de Advent, perioada de așteptare a Crăciunului va avea și programe adiționale. În cea de a doua, a treia și a patra duminică a Adventului, cei interesați vor putea participa la spectacolele și la activitățile pentru copii ale Teatrului de Păpuși Cimborák.

Teatrul de Păpuși Cimborák va juca piesa intitulată „Ég ölelkezett ím akkor a Földdel... (Cerul s-a îmbrățișat atunci cu Pământul...) în duminicile de Advent de la ora 16 pentru copii și adulți la fel, urmată de la ora 17 de activități de atelier tematice. În perioada Adventului, cei mici vor putea participa la activități pentru copii în fiecare duminică de la ora 17, în sala studio a teatrului de păpuși.

Pe 9 decembrie, în cea de-a doua duminică a Adventului, în cadrul atelierului de creare a figurilor bidimensionale, copiii își vor putea crea propriile păpuși (îngerași, păstori, cei trei magi etc.), putând astfel duce și în casele lor atmosfera perioadei de anticipare și de pregătire pentru sărbători. Accesoriile necesare pentru activitate sunt furnizate de organizatori.

Pe 16 decembrie, în a treia duminică de Advent, va avea loc predarea cântecelor de Crăciun împreună cu István Ildikó, Lőrinczi Zsolt și Melkuhn Róbert, însoțiți de muzică de flaut și lăută. 

Pe 23 decembrie, în ultima duminică a Adventului, ne pregătim de sărbătoare cu povești de Crăciun, cei mici fiind călăuziți în lumea basmelor de Benkő Éva, în cadrul unei activități interactive.

Organizatorii activităților: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám, Teatrul de Păpuși Cimborák. Participarea la activitățile de la ora 17 este gratuită.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.