ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Lucrările de renovare a străzilor din anul acesta se apropie de sfârșit

26.10.2018

„În orașele din România, doar în Brașov s-a mai executat o renovare de această măsură a rețelei de iluminare publică, precum în Sfântu Gheorghe” – a precizat domnul primar Antal Árpád András cu ocazia celei mai recente conferințe de presă, în cadrul căreia a prezentat lucrările de reparare și renovare a drumurilor și străzilor din oraș.

Lucrătorii execută lucrări în mai multe străzi ale orașului, iar conform planurilor, fiecare dintre acestea vor fi deschise traficului înainte de iarnă.

Lucrările de asfaltare de pe o bandă a secției dintre Strada Fabricii și Strada Țigaretei a străzii Kós Károly au fost deja finalizate. După faza lucrărilor de fundație, se va turna noul strat de asfalt și pe cealaltă bandă. În zilele următoare vor fi instalate și noii stâlpi de lumină. Renovarea celei de a treia secții a străzii Kós Károly va avea loc în primăvara anului viitor. Lucrările se vor coordona cu renovarea străzii Andrei Șaguna, ce va fi începută tot anul viitor.

Foto: Vargyasi Levente

În secția superioară a străzii Váradi József, primul strat de asfalt s-a turnat deja pe drum, dar s-a finalizat și renovarea rețelei de iluminare publică. Pe secția de mijloc a străzii, între Dealul Attila și Strada Vulturilor, sunt în desfășurare lucrările de fundație, iluminarea publică modernă funcționând deja și pe această secție. Pe strada Vulturilor muncitorii se lucrează la montarea rețelei de canalizare pluvială, apoi urmează lucrările de fundație. După lucrările de fundație vor urma bordurile, acestea fiind urmate de montarea stâlpilor de lumină. În strada László Ferenc, colegii firmei executante lucrează la fundație și bordură. 

În strada Lunca Oltului, se desfășoară modernizarea rețelei de iluminare publică, noii stâlpi fiind deja la locul lor, și o parte a acestora fiind deja în utilizare. În Strada Lăcrimioarei, în curând va fi finalizată asfaltarea trotuarului care duce pe podul Olt. În Cartierul Ciucului, pe Aleea Căminului se desfășoară lucrările de construcție a trotuarelor și parcărilor, precum și de pregătire a drumului.

Foto: Vargyasi Levente

În prezent, colegii firmei Sepsi Útépítő lucrează cu o singură echipă, însă au terminat deja repararea învelișului trotuarului din străzile Gróf Mikó Imre și 1 Decembrie 1918.  În prezent, echipa lucrează la repararea pavajului parcărilor din Piața Mihai Viteazul.

În același timp cu renovarea și repararea străzilor, sunt în desfășurare și lucrările de interior la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, renovarea fațadei fiind terminată deja. Sunt în desfășurare și lucrările de reabilitare asupra Monumentului Ostașului Român. Colegii Gospodăriei Comunale desfășoară lucrări sezonale, plantează puieți sau flori, curăță zonele de frunze, colectează și pregătesc mușcatele de iarnă.
 

Foto: Vargyasi Levente

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.