ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe se organizează pentru a douăsprezecea oară

20.09.2018

A 12-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe se va desfășura în perioada 21 - 23 septembrie, la o nouă locație. În loc de Sala Sporturilor ” Szabó Kati ”, în acest an, evenimentul va fi găzduit de Arena Sepsi. Timp de trei zile, cei interesați vor putea alege din 55 diferite tipuri de sport.

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe a ajuns la a douăsprezecea ediție, care va avea loc între 21 - 23 septembrie în Arena Sepsi. Organizatorul principal al evenimentului, Asociația Club Sportiv „EQUITES” împreună cu cei peste 50 de asociații sportive, parteneri în organizare, oferă  acest eveniment tuturor celor interesați în a încerca 55 de tipuri de sport în cadrul a 100 de programe. Evenimentul va găzdui și concursuri, jocuri cu mingi, prezentații sportive, dar organizatorii au pregătit și serii de spectacole, zi familială și programul „Alege-ți sportul preferat”, în cadrul căruia copiii vor putea încerca diferite sporturi și le pot alege pe cele care le plac cel mai mult. O noutate a ediției din anul acesta este că la eveniment vor fi prezente și sporturile de iarnă, și anume hocheiul, patinajul artistic, precum și korfball-ul. Programul „Alege-ți sportul preferat” va avea loc în cadrul Zilei Familiale, unde copiii vor putea încerca diferite tipuri de sport. La program colaborează Clubul Sportiv Școlar, Palatul Copiilor, Sport All, Shoto Team, Pinguinii Regali, precum și Clubul Salema.

  Foto: Henning János

Ceremonia de deschidere oficială a evenimentului va avea loc vineri, de la ora 17.00, în Piața Principală, cu un concurs de alergat simbolic. În cele trei zile, participanții vor putea cunoaște numeroase sporturi, precum aerobic, tenis de masă, curse cu mașini, lupte libere, bodyart, scufundări, curling, fitness, floorball, alergare, arte marțiale, judo, hochei pe gheață, yoga, ciclism, korfball, baschet, handbal, fotbal, călărie, patinaj artistic, șah, squash, streetball, tenis, teqball, biatlon pe teren, gimnastică, trial, dans, scrimă, zumba și tir cu arcul.

În timpul evenimentului, la Arena Sepsi va funcționa o stațiune de închiriere echipamente sportive. În această locație vor putea fi închiriate gratis rachete de badminton, rachete de tenis, mingi de volei, mingi de baschet, fusbal, jocuri de logică.

În cadrul Zilelor Sportive vor avea loc și concerte și întâlniri cu publicul. Programul oficial al evenimentului poate fi vizualizat la www.sportnapok.ro. Pe timpul evenimentului, va circula linia de autobuz nouă, nr. 5, programul liniei valabil pentru sfârșitul săptămânii poate fi vizualizat aici. Ediția de anul trecut a fost vizitat de 3000 de persoane, iar organizatorii se așteaptă la un număr similar de participanți și la ediția din acest an.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.