ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Ofertele celor 4 zile ale PulzArt 6

14.09.2018

pulzArt 6: ateliere în centrul atenției

Anul acesta, Ediţia 6 a Festivalului de Artă Contemporană din Sfântu Gheorghe este construită în jurul unor ateliere / workshop-uri, în care se va lucra în grupuri mici, fără a omite evenimentele teatrale, muzicale, artistice și de performance, considerate speciale în aria lor de domeniu. Iată cum arată Tabloul cu ofertele de artă contemporană ale pulzArt6 :

Workshop-uri

Organizatorii pulzArt6 invită pe toţi cei interesaţi să se înscrie în  8 workshop-uri. Workshop-ul de Arhitectură din cadrul Festivalului este singurul care precede evenimentul în sine, acesta desfăşurându-se în perioada 10-13 septembrie, sub conducerea lui  György Előd și Fülöp Csenge. Workshop-ul de Projection Mapping este condus de Bordos László Zsolt; Arta Performanței (Express Yourself – Performing Arts Workshop) este susținut de Horváth Hunor;  Scrierea creativă (Creative Writing) este susținut de André Ferenc și Horváth Benji;  workshop-ul de desenare cu henna, susținut de Nyolczas Kriszta Henna. Toate aceste ateliere se vor desfăşura între 13-15 septembrie, respectiv 16 septembrie.  Participarea la workshop-uri se face pe bază de înscriere, iar la cele unde este necesară plata unei taxe de participare, aceasta poate fi achitată în numerar, la sediul Casei de Cultură Kónya Ádám, sau prin transfer bancar.

Există două workshop-uri care se desfăşoară doar pe durata unei singure zile, și anume :  workshop-ul de teatru de păpuși (Blind Summit Puppetry), susținut de teatrul britanic  Blind Summit Theatre, care va avea loc duminică, 16 septembrie; workshop-ul de Joc de lumini, susținut de Leafcutter John, tot din Marea Britanie, care este programat sâmbătă, 15 septembrie.

Există un singur workshop la care nu este necesară înscrierea prealabilă: este vorba de Atelierul de origami, destinat copiilor şi adulţilor, susţinut de directorul Centrului Arab de Origami din Egipt; atelierul este gratuit, va fi deschis pe întreaga durată a Festivalului şi se va desfăşura  în parcul Casei de Cultură Kónya Ádám / Parcul Memorial al Revoluției din ’56.

Informaţii suplimentare despre condițiile de înscriere şi Program pot fi găsite pe pagina www.pulzart.ro

Programul pulzArt6 mai cuprinde următoarele oferte: 

Prima zi, joi, 13 septembrie

Prima zi a Festivalului pulzArt6 aşteaptă spectatorii cu programe de teatru, literatură, film, artă și muzică. Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc la ora 16:00, prin vernisajul Expoziției graficianei László Hajnalka. De la ora 17:00,  urmează o nouă expoziție, cea a lui Daniel Spoerri,  ”A digera trecutul ‒ Eat Art & Object Art, Expoziţie deschisă de curatorul Ligetfalvi Gergely. De la ora 18:00, spectatorii sunt aşteptaţi a pătrunde în lumea literaturii și a muzicii, prin întâlnirea cu Trupa Pion István & The Unicorns,  o premieră mondială în cadrul unei seri literar-muzicale. Programul literar continuă la ora 19:00, când Selyem Zsuzsa va sta de vorbă cu Horváth Benjámin, autorul volumului ”Dicsőséges Európa” (Europa Glorioasă). Tot de la ora 19:00, va începe noul spectacol al Teatrului Tamási Áron, Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru, în regia lui Radu Afrim. Prima seară a Festivalului o putem încheia la cinema, cu vizionarea filmului  Marina Abramović in Brazil: The Space In Between.

Ziua a doua, vineri, 14 septembrie

Vineri, Festivalul începe de la ora 11:00, cu  Teatrul de păpuși Cimborák, care va prezenta  spectacolul A halhatatlanságra vágyó királyfi / Prințul care dorea să fie nemuritor. La ora 17:00,  va avea loc deschiderea instalației interactive de origami,  a Centrului Arab de Origami, cu titlul A forradalom madarai / Păsările Revoluției). De la ora 18,  cititorii se pot întâlni cu scriitorii Ștefan Baghiu, Ștefan Manasia, Alex Văsieș, Szántai János – membrii Clubului de lectură Nepotu’ lui  Thoreau, din Cluj. De la ora 19, începe spectacolul The Table, al Trupei britanice Blind Summit Theatre, destinat adulților. Din 2011, multipremiatul spectacol The Table a avut peste 300 de reprezentaţii, în 25 de țări. De la înființare, 1997,  şi până acum, Blind Summit Theatre  a reunit în jurul spectacolelor sale de păpuşi peste un milion de spectatori. Eroul show-ului care va veni la întâlnirea cu spectatorii din Sfântu Gheorghe este Moise, un filozof singuratic, care, de la masa sa de lucru, încearcă să vorbească despre substanţa teatrului de păpuşi şi o face stârnind hohote de râs, uimire şi emoţie.

Tot de la ora 19, la Cinema Arta, începe proiecţia filmului semnat de Dominique Abel, Fiona Gordon: Lost in Paris.   Seara se va încheia cu concerte și petreceri. Concertele vor fi susţinute de Trupa Fekecs Ákos Project, de cvartetul soul-hop Nunki Bay Starship, şi de trupele  küb_beat și Beast, britanicul Leafcutter John, respectiv RGDN din Miercurea Ciuc.

Ziua a treia, sâmbătă, 15 septembrie

Sâmbătă dimineața este destinată familiilor cu copii, parcul Casei de Cultură Kónya Ádám fiind ocupat de trupa Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat, care va prezenta jonglerii cu foc, şi de OzOz, fondatorul Centrului Arab de Origami. De la ora 11:00 până după-amiaza târziu sunt programate spectacole cu picioroange, jocuri cu baloane uriașe, jocuri în case de circ şi jocuri cu forme din hârtie. De la ora 15 va începe workshop-ul  cu jocuri de lumini,  susţinut de  Leafcutter John. De la ora 18:00, cititorii se pot întâlni cu scriitorul maghiar Centauri Pennatus, care va purta un dialog cu László Noémi, poetă, traducătoare. De la ora 19:00, este programată o nouă reprezentaţie cu spectacolul The Table, al Teatrului Blind Summit Theatre. Seara se încheie din nou cu concerte, în Piața Centrală. Concertele vor începe cu Trupa K_beat, apoi urmează o adevărată experiență muzicală, în interpretarea cântăreței RHI din Londra. Urmează spectacolul de jonglerii cu foc Led Juggling Show, susţinut de Trupa Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat, apoi atmosfera va fi încinsă de trupa britanică Shunya Live Band. În Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe va răsuna muzica artiştilor  Alan Keary şi  Shunya, Pumi, Shunya Live Act, Grid și küb_beat.

Ziua a patra,  duminică, 16 septembrie

Duminică dimineața vor continua workshop-urile care au început vineri, copiii și pasionaţii de jocuri cu forme de hârtie fiind așteptați cu mult drag de OzOz, artistul de origami din Egipt. De la ora 15:00, începe opera Don Giovanni,  de Paizs Miklós, care este o variantă cu marionete  a spectacolului cu acelaşi titlu de la Viena. De la ora 17, începe spectacolul de teatru  Kocsmai hurkok 7 jelenetben /  Scene de bar în 7 acte, în regia lui Pálffy Tibor. De la ora 19:00, faţada vechii clădiri a hotelului Bodoc va căpăta o pată de culoare, datorită Ansamblul vertical din Ungaria, The Flock Project, care va  prezenta spectacolul Mint a madárraj / Ca un roi de păsări. Tot de la ora 19:00,  va începe programul literar Vizite de familie de-a lungul rândurilor, în cadrul căruia,  Szonda Szabolcs va sta de vorbă cu membrii familiei Kemény: Kemény István, Szirmay Ági și Kemény Zsófi. Concertul de închidere a Festivalului pulzArt6 va fi susținut de trupa iamyank Live Ensemble din Ungaria.

După concert, de la ora 22:00,  pe fațada Teatrului Tamási Áron  se vor proiecta materiale video create în cadrul workshop-ului Video Projection. Responsabilii afterparty ai pulzArt6 vor fi Tone Troopers & Friends.

Vă aşteptăm în atelierele şi spaţiile de întâlnire ale PulzArt6, unde puteţi trăi bucuria de a fi împreună cu artiştii invitaţi şi de a vă juca cu graţie cu propria imaginaţie!

Mai multe detalii se găsesc pe pagina: www.pulzart.ro

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.