ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” continuă

08.08.2018

Începând cu luna mai, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a reînceput lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”.

Renovarea se realizează în partea veche a clădirii liceului teoretic, în aripa A. Muncitorii lucrează la repararea structurii acoperișului, precum și la schimbarea țiglelor. Se desfășoară și renovarea claselor de la etajul întâi, lucrările executate fiind renovarea rețelei de încălzire și rețelei electrice, respectiv, schimbarea pardoselii și realizarea plafoanelor false. Vor fi renovate și băile și coridoarele de la etajul întâi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Vargyasi Levente

La parter, se desfășoară renovarea camerei profesorale și auditoriului. În aceste încăperi vor fi renovate rețelele de încălzire și electrice, respectiv, și va fi înlocuită pardoseala.

Printre lucrările planificate la școală se enumeră și schimbarea ușilor și ferestrelor, precum și amenajarea curții interioare aparținând clădirii.

Lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” au fost începute încă în luna octombrie a anului 2017, însă din cauza lipsei de finanțare lucrările au fost suspendate timp de șapte luni. Primăria a emis comanda de începere a lucrărilor în luna mai a acestui an, iar astfel, conform contractului încheiat, data estimativă pentru finalizarea lucrărilor este luna mai a anului 2019.

Renovarea instituției de învățământ este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea contractului este de 4.735.990 lei, din care ministerul asigură finanțare în valoare de 4.159.883 lei, restul fiind asigurat din bugetul local.


Foto: Vargyasi Levente

Tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe are planuri pentru renovarea clădirii principale și clădirea căminului a Colegiului Național „Székely Mikó”, precum și clădirea fostei tipografii „Jókai”. Planurile de renovare se extind și asupra aripilor A și B ale Colegiului Național „Mihai Viteazul”, precum și a clădirii bibliotecii colegiului.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.