ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Multi-Trans va avea sediu nou. În locul său va fi noul Centru Artistic

30.03.2018

„Este foarte probabil că acum are loc ultima întâlnire între conducerea orașului și reprezentanții mass mediei la sediul curent al companiei de transport public Multi-Trans, deoarece Guvernul Ungariei a decis să asigure un ajutor de 4 miliarde de forinți (aproximativ 13 milioane de euro) pentru construirea Centrului Artistic Sfântu Gheorghe în această locație” – a declarat primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád-András, la conferința de presă organizată joi.

  

Scopul conferinței de presă tematice a fost descrierea situației curente a firmei Multi-Trans, precum și despre investițiile pentru dezvoltarea transportului public, care vor începe în viitorul apropiat. La conferință au participat primarul Antal Árpád-András, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba și directorul Multi-Trans, Tittesz Zoltán.Antal Árpád-András a prezentat proiectul referitor la locația curentă, conform căruia Centrul Artistic planificat va asigura sediul Bibliotecii Județene Bod Péter, Centrului Artistic Transilvănean și Teatrului Tamási Áron. Clădirea care va fi terminată în trei ani va îmbunătăți nu doar aspectul orașului, ci va asigura și condiții de secolul 21 instituțiilor cu sediul în clădire.

  

Tittesz Zoltán, directorul firmei de transport public, a prezentat rezultatele din trecutul apropiat, precum și activitățile curente ale firmei. În Sfântu Gheorghe există firmă de transport public încă din anul 1973, însă societatea cu această denumire a fost lansată în 1997, și în prezent are 49 de angajați. Firma își desfășoară activitățile în mod exclusiv în domeniul transportului public. Furnizează servicii de transport public cu 12 autobuze, pe care lucrează 19 șoferi pe 20 de linii, din care 4 sunt linii principale (liniile 1, 2, 3 și 4). Vârsta medie de funcționare a autobuzelor este de 18 ani. În timpul zilelor de lucru ele parcurg 1500 km, iar în weekend și în zilele de sărbători aproape 700 de km pe zi.

Conform celor spuse de către directorul firmei, numărul călătoriilor din ultimii ani arată tendințe de creștere, pe anul trecut a fost numărat un total de aproximativ 2,5 milioane de călătorii. Deși numărul biletelor vândute anual a scăzut, vânzările de abonamente au crescut cu 30 la sută, ceea ce se datorează faptului că locuitorii au realizat că merită mai mult să-și cumpere abonament. O călătorie costă 2 lei, iar un abonament pe o lună 60 de lei.

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a prezentat investiția pentru dezvoltarea transportului public din oraș, și detalii despre proiectul de dezvoltare. Un articol principal al competiției de finanțare de 17 milioane de euro, parte a Programului Operaţional Regional, pentru care candidatura trebuie depusă până la sfârșitul anului, îl reprezintă achiziția a 12 autobuze noi electrice, precum și mutarea sediului și logisticii firmei la Parcul Industrial din Câmpu Frumos. Pe lângă acestea, există planuri pentru îmbunătățirea preciziei sistemului de urmărire a firmei, precum și pentru măsuri de îmbunătățire a confortului pasagerilor, cum ar fi cumpărarea biletelor online sau stațiile de autobuz moderne. De asemenea, vor fi înființate noi linii și stații de autobuz în zonele și străzile orașului unde până acum nu a fost disponibil transportul public. 

„Principalul scop al dezvoltărilor este ca transportul public să fie confortabil și previzibil, și să fie folosit de câți mai mulți locuitori. Aceste dezvoltări vor contribui la îmbunătățirea sistemului de circulație a orașului. În prezent deja se studiază circulația orașului” – a declarat Tóth-Birtan Csaba.În cadrul inițiativei pornite la începutul lunii martie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu liderii a 14 instituții urbane, prezintă în cadrul unor conferință de presă tematice comune, munca celor aproape 1.400 de oameni care lucrează pentru funcționarea orașului. Prima întâlnire din cadrul acestei inițiative a fost conferinţa de joi de la sediul Multi-Trans.

Fotografii: Vargyasi Levente
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.