ro
 
Duminică, 30. Iunie 2024.

Canale pluviale deschise în cartierul Őrkő

19.09.2008

Canale pluviale deschise în cartierul Őrkő

Lucrările de construire a canalelor pluviale deschise în cartierul Őrkő vor fi finanţate din fonduri europene – reprezentanţii autorităţii locale au votat în favoarea predării proiectului în cadrul şedinţei ordinare la data de 16 septembrie 2008.

Valoarea totală a proiectului, în cadrul programului PHARE 2006 este de 222 270 euro (din care contribuţia primăriei municipiului Sfântu Gheorghe este de 22 270 euro). Documentaţia a fost pregătită de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Grupul de iniţiativă „Comunitatea Romă Őrkő”. Caietul de sarcini a proiectului cere specific ca pe lângă dezvoltările infrastructurale să figureze şi instruirea comunităţii rome. Grupul de iniţiativă „Comunitatea Romă Őrkő” s-a înfiinţat în februarie 2008, constituirea fiind acceptată prin dispoziţie, fiind nevoie însă şi de hotărârea Consilului Local, aceasta a fost votată acuma, pe data de 16 septembrie.

Din suma proiectului se va construi în str. Kender şi Váradi József  pe 1250 m lungime un drum de 3 m lăţime dotat cu canal pluvial deschis, şi un şanţ deschis de 600 m – ne informează viceprimara Sztakics Éva.

„Programul aceasta constă în punerea în vigoare pe plan local a strategiei naţionale de îmbunătăţire a situaţiei comunităţii rome. În cartierul Őrkő locuiesc circa 1500 oameni, şi din păcate în vremuri ploioase nu se poate circula pe aceea parte a oraşului. Din această cauză a fost important ca în primul rând să se construiească canalele pluviale deschise, iar sperăm că în viitor vom putea continua cu construirea sistemului de apă şi canalizare – ne-a declarat viceprimara Sztakics Éva.

Documentaţia proiectului va fi predat miercuri, la data de 17 septembrie 2008 – în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 16 septembrie au votat cu unanimitate privind hotărârea referitoare la aceasta.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.