ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe va fi reînnoită de la rădăcini

18.01.2015

 Anul acesta, Zilele Sfântu Gheorghe se vor prezenta cu o concepţie nouă, a declarat domnul primar Antal Árpád, în cadrul conferinţei de presă. El a menţionat faptul că au ajuns la concluzia că ediţia din 2014 a Zilelor Sfântu Gheorghe nu a mai putut veni cu nimic nou, şi totodată şi-a depăşit limitele, astfel că acestea a fost necesar a fi regândite. Domnul primar a considerat că, organizatorii au încercat să gândească mai multe programe din bani mai puţini, aflându-se sub presiunea bugetului, ceea ce a a avut repercusiuni asupra calităţii. Tocmai de aceea consideră că a venit vremea unui nou început, dorind să reînnoiască evenimentul de la rădăcini.
 

 „Totodată, locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe au semnalat că ar dori ca Zilele Sfântu Gheorghe să nu aibă un caracter atât de puternic de festival, ci mai degrabă să fie sărbătoarea oraşului, ceea ce, în primul rând, se desfăşoară pentru şi cu oamenii de aici. Acesta este motivul pentru care, ediţia din acest an o gândim şi o structurăm pe baza unei noi concepţii, care seamănă mai mult cu conceptul original al sărbătorii oraşului, atât în ceea ce priveşte obiectivele acesteia, cât şi din punctul de vedere al conţinutului. Va fi mai modestă, dar cu atât mai bogată în evenimente, şi mai ales purtătoare de valori. În ciuda acestui fapt, nu fa fi un eveniment cu un grup ţintă bine-stabilit, căci, pe de o parte, de astfel de evenimente nu duce lipsă oraşul, iar Zilele Sfântu Gheorghe este sărbătoarea tuturor, deci este nevoie şi de evenimente de masă.” - a mai adăugat domnul primar.
 

Domnul primar Antal Árpád a adus în discuţie şi faptul că, din punctul lui de vedere, anul trecut, din păcate, domnul Grubisics Levente nu a tratat într-un mod corespunzător observaţiile critice aduse la adresa stilului de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe, şi la elementele de conţinut ale acestui eveniment, vorbind într-un mod greşit, din nefericire, despre persoanele care au formulat observaţiile. „La vremea respectivă, am considerat acest lucru a fi o greşeală,  şi la fel consider şi acum, motiv pentru care, şi în numele dumnealui,  doresc să le cer scuze celor care au fost implicaţi, şi s-au simţit lezeţi din această cauză.” - a spus  Antal Árpád.
 

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe va fi organizată de Biroul de Imagine al Primăriei, fiind ajutat de echipa de organizare care a fost şi până acum, atât cu sfaturi, cât şi cu munca, iar titulaturile vor fi desfiinţate. În ceea ce priveşte programele culturale, acestea vor fi realizate împreună cu instituţiile culturale locale, iar lista invitaţilor va fi aprobată de o comisie formată din specialişti. Prin aceste măsuri, evenimetul va fi retrimis, aproape în întregime, în cadrul instituţional al Primăriei.
 

În timpul Zilelor Sfântu Gheorghe din 2015, numărul programelor va fi mult mai mic, în comparaţie cu ediţia de anul trecut, acesta scăzând aproape la jumătate, dar acestea vor fi mai atent selecţionate, vor fi interpreţi mai puţini, dar ar dori să aducă nume mai cunoscute. Scena B va fi desfiinţată, în locul acesteia construindu-se acolo oraşul copiilor, unde vor fi organizate, pe toată durata evenimentului, de dimineaţa până seara, programe pentru copii şi familii. Încă nu s-a luat decizia dacă se va permite intrarea jocurilor electronice în oraşul copiilor,  în legătură cu acest lucru părerile fiind împărţite. Sunt voci care se gândesc strict la jocuri tradiţionale, dar sunt şi foarte mulţi părinţi care şi-ar dori ca cei mici să poată să-şi ia partea din atmosfera parcurilor de distracţii, atât de iubite de copii, dar acestea fiind de obicei inaccesibile în zonă. În legătură cu acest lucru, domnul primar aşteaptă părerile părinţilor din Sfântu Gheorghe.
 

Anul acesta, vânzotorii de kitsch-uri nu vor mai primi loc în târg. Până acum li s-a asigurat loc, căci din punct de vedere financiar au fost consideraţi un rău necesar, cu toate acesta, lipsa participării acestora la eveniment crează o lipsă financiară semnificativă,  aceasta fiind ajustată prin organizarea unui număr mai mic de programe, şi municipalitatea va majora suma alocată din buget pentru această festivitate. Rămâne şi Grădina Artelor, căci aceasta a fost apreciată ca fiind de succes, dar şi aceasta revine la forma iniţială, cu programe mai puţine, dar de calitate mai bună.
 

Ediţia din 2015 a Zilelor Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 24 aprilie–3 mai.

   

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.