ro
 

Investiţii în comunitate

19.11.2013

Lucrările din staţiunea Şugaş Băi vor fi finalizate în vara anului următor

În cadrul conferinţei de presă de joi, domnul primar Antal Árpád a atins mai multe teme de discuţii. Printre altele, s-a adus în discuţie Parcul Industrial de la Câmpul Frumos şi starea actuală a Staţiunii Şugaş Băi. De asemenea, s-a pus vorbit şi despre Stadionul mic şi lucrările care se desfășoară acolo.  O altă veste bună este aceea că, în curând va fi operaţională pagina de socializare pentru persoanele care au plecat de la noi din oraş, www.sepsinet.ro.

Edilul oraşului a vorbit mai întâi de Parcul Industrial. După semnarea contractului a urmat procedura de achiziţii publice, fiind şi aceasta finalizată.

- Municipalitatea nu a reuşit să încheie niciun contract, cu nicio firmă, deoarece nu s-au depus oferte care să corespundă cerinţelor formale, motiv pentru care am fost nevoiţi să refuzăm toate ofertele – a declarat domnul primar. Astfel, am fost nevoiţi să reluăm procedura de achiziţii publice, acum aflându-se în stadiul de evaluare, şi sperăm că într-o săptămână sau două o să avem şi firma câștigătoare, să putem semna contractul, după care se vor putea demara lucrările de construcţii.

În acelaşi timp, sunt în curs şi lucrările de la Stadionul mic. Conform planului iniţial, Consiliul Local ar fi alocat bani pentru aceste investiţii doar în anul 2014, dar bugetul acestui an a fost rectificat într-un sens pozitiv, fiind mai mare decât bugetul preconizat la începutul anului, astfel că au putut începe lucrările şi aici. Deocamdată au fost alocaţi doar 500.000 de lei, dar cuantumul acestei sume se mai poate mări până la sfârşitul anului.

În ultimii ani, şi investiţiile de la Şugaş Băi au avansat frumos. – Cred că lucrările se desfăşoară într-un ritm foarte bun. Ceea ce ne-am propus acum patru ani, să transformăm pentru locuitorii oraşului, staţiunea aflată într-o stare deplorabilă într-o mică cutie de bijuterii, acum începe să prindă contur. Lucrările de aici sunt finalizate în proporţie de 85 – 90%, iar când totul va fi gata, am convingerea că Şugaş Băi va fi o staţiune care se va ridica la standardele europene şi care va servi drept bază de recreaţie, odihnă şi agrement în primul rând locuitorilor oraşului Sfântu Gheorghe. – a mai adăugat domnul primar, acesta fiind de părere că lucrările vor fi finalizate până în vara anului care vine.

S-a realizat şi pagina de socializare www.sepsinet.ro, care este parte a programului SEEMIG, proiect câştigat pentru gestionarea migraţiei şi a efectelor acesteia, de către Consiliul Local şi alte instituţii partenere. Momentan, pagina se află în faza de testare, mai fiind necesară o săptămână pentru ca aceasta să fie funcţională şi accesibilă tuturor.

– Scopul nostru este să creăm o punte de legătură între cei care au plecat din Sfântu Gheorghe şi cei care au rămas acasă. Ne-am dori foarte mult ca toţi cei care se leagă de Sfântu Gheorghe, sau care iubesc acest oraş, să devină ambasadorii lui, indiferent de locul unde trăiesc acum, la New York, sau la Budapesta – a spus primarul Antal Árpád.

Scopul municipalităţii este acela de a crea, prin această reţea, o legătură care să le vină în ajutor atât celor care au rămas acasă, cât şi celor plecaţi de la noi din oraş, în ceea ce priveşte schimbul de informaţii. Oraşul se bazează pe cunoştinţele celor care nu mai locuiesc aici, pe reţeaua de legături a acestora, şi speră ca în timp, cei orig

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.