ro
 

Mai mulţi bani în bugetul oraşului

04.11.2013

În ultima zi a lunii octombrie, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe s-a întrunit, fiind prezenţi toţi  cei 21 de consilieri. Şedinţa a început cu rectificarea bugetului municipiului, multor instituţii subordonate alocându-se suplimentări de buget pentru cheltuieli materiale şi de personal.

Domnul primar Antal Árpád a declarat că există rectificări bugetare o dată la două – trei luni, iar acestea sunt într-un sens pozitiv, nu sunt rectificări negative ale bugetului oraşului.

- Sper că în acest an, aceasta să fie penultima, căci până la sfârşitul anului mai planificăm o rectificare bugetară – a declarat edilul oraşului. Ieri am operat rectificări ale bugetului în cuantum de 3 583 000 lei, iar prin aceasta, bugetul anual depăşeşte suma de 119 milioane de lei.  În ceea ce priveşte diferitele capitole din buget, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, municipalitatea a primit suma de  1 038 000 de lei pentru reabilitarea străzii Borviz. Prin diferite proiecte depuse la Programul Operativ Regional a sosit suma de 2 460 000 de lei, iar pentru construirea unui centru de copii, din suma de 80.000 de euro au sosit primii 85.000 de lei.

În proiectul de rectificare bugetară au existat şi anumite regrupări: cheltuielile de personal au fost micşorate cu 200 000 de lei, bugetul instituţiilor de învăţământ a fost majorat cu 257.000 de lei. De asemenea, bugetul Programului „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc” a fost suplimentat cu 130.000 de lei. Pentru lucrările la Piaţa Mihai Viteazul, oraşul a alocat din buget propriu suma de 350.000 de lei, motiv pentru care trebuie să scadă cu 500.000 de lei acel capitol din buget rezervat reabilitării propriilor imobile. Proiectul rectificării bugetare a fost adoptat în unanimitate de voturi.


Foto: Lévai Barna


Bugetul Direcţiei de Dezvoltare Comunitară a fost rectificat şi el: a fost suplimentat cu 310 000 de lei, din care 115 000 de lei se alocă salariului asistenţilor persoanelor cu handicap, 140 000 de lei sunt alocaţi pentru indemnizaţia persoanelor cu handicap, iar 55 000 de lei pentru cheltuieli de funcţionare.

Căminul „Zathureczky Berta” a primit o suplimentare de  25 400 de lei, cheltuielile de personal au fost micşorate cu 85 000 de lei, iar suma de 106 400 de lei instituţia a primit-o pentru plata diferitelor cheltuieli.

Doamna viceprimar Sztakics Éva a declarat că pentru utilizarea terenului de tenis s-a stabilit taxa de 20 lei/oră, aceasta fiind şi suma menţionată în proiect.

De acum înainte, administrarea şi funcţionarea Centrului de Tratament de la Şugaş Băi realizat în cadrul proiectului „Drumul apelor minerale” va fi preluată de SC Trist SRL, iar sumele care vor fi încasate acolo, nu vor mai curge în casieria oraşului, astfel fiind necesară retragerea preţului biletelor de intrare de la taxele municipiului. Mai trebuie menţionat faptul că preţul serviciilor de aici nu se va modifica.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.