ro
 

Lucrările din oraş se desfăşoară într-un ritm mai alert

30.10.2013

Mai multe străzi sunt aproape finalizate

Până când vremea permite, firmele vor lucra la reabilitarea infrastructurii din Sfântu Gheorghe, iar lucrările din unele străzi vor fi finalizate anul acesta. Despre acestea a vorbit managerul oraşului, domnul  Czimbalmos-Kozma Csaba.

- Societăţile de construcţii îşi asumă foarte multe, dar există cazuri când nu pot termina lucrările până la termenul limită stabilit în contract, fie din vina lor, dar de cele mai multe ori din alte motive, căci de foarte multe ori apar probleme care ridică piedici desfăşurării lucrărilor  – a declarat domnul Czimbalmos.

În baza promisiunilor există speranţa ca cealaltă parte a străzii Nicolae Bălcescu va fi finalizată în acest an. Totodată, străzile Victor Babeş, Porumbeilor şi Vulturilor sunt foarte aproape de finalizare, iar acestea crează de fapt, o reţea de străzi. S-a reuşit asfaltarea străzii  Székely (fosta stradă 1 Mai), stradă unde s-au realizat mai devreme reţelele de utilităţi. Aici, stâlpii vechi de iluminat au rămas în picioare, căci Electrica nu a avut posibilitatea să facă investiţia de a întinde cablurile subteran.
- Am anunţat societăţile de televiziune prin cablu şi de internet, că au termen de aranjare a reţelelor de pe stâlpi data de 31 decembrie, iar dacă nu vor fi realizate aceste cerinţe, în primele zile ale anului care vine municipalitatea va solicita tăierea acestora – a mai adăugat Czimbalmos Kozma Csaba. Notificările către operatori au fost trimise de mai bine de două luni, căci există încă cabluri nefuncţionale, în locul acestora au fost montate altele noi, în schimb cele vechi nu au fost demontate.


strada 1 Mai


Trotuarele de pe strada Stadionului vor fi reabilitate anul acesta, şi parcările de lângă stadion vor fi şi ele finalizate.  E de aşteptat ca şi parcarea din spatele blocului turn din cartierul Ciucului să fie amenajată şi finalizată, la fel şi parcarea din spatele blocurilor de pe strada Pescarilor – aici a mai rămas de turnat asfaltul. Reabilitarea străzilor  Martinovics Ignác, Kossuth Lajos şi Bánki Donát va fi finalizată, mai mult ca sigur, anul viitor, iar până atunci, străzile vor fi funcţionabile prin soluţii temporare. Pe străzile acestea s-au finalizat deja lucrările de schimbare a unor reţele ale unor furnizori de servicii, iar datorită acestora nu s-au terminat lucrările până la termenul limită.

În cimitirul comun s-a finalizat şi reastaurarea monumentului ridicat în cinstea eroilor din Primul Război Mondial, iar amenajarea spaţiului se va realiza anul viitor în primăvară, aceasta nefiind o lucrare atât de amplă. Se lucrează şi la părculeţul aflat la intersecţia străzilor Bisericii şi  Kőrösi Csoma Sándor, peretele de sprijin este construit, rămânând a se face trotuarele. Aici se va amplasa o statuie ce va simboliza Pasărea Turul.

Consiliul Local a alocat fonduri şi pentru lucrările de la spaţiul cunoscut ca şi Stadionul Mic, iar domnul Czimbalmos a declarat că lucrările încep de la construirea fundaţiei. Conform contractului, lucrările de la urcarea de la parc ar trebui finalizate în acest an. De asemenea, se lucrează şi la clădirea din strada Kós Károly, unde va fi o creşă modernă. Termenul de finalizare al lucrărilor de aici este 31 mai anul viitor.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.