ro
 

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

05.08.2013

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, una dintre cele mai importante competiții cicliste ale României, a ajuns la cea de-a șaptea ediție. Între 7-10 august, rolul principal le revine din nou bicicletelor. În cadrul concursului ce durează trei zile, rutierii se angajează în străbaterea unor trasee dificile din care nu lipsesc cățărările grele și sprinturile infernale. Organizatorii Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc sunt primăriile orașelor Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Gheorgheni, respectiv Consiliile Județene Harghita și Covasna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, echipa Tusnad Cycling Team și Asociația de Sport Ciuc.

Etapele concursului

Joi se organizează etapa de deschidere în care plutonul se deplasează spre județul Covasna. În program figurează trei sprinturi intermediare, acestea vor avea loc la Tușnad, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. De asemenea, cicliștii vor avea de absolvit cățărarea de la Pasul Nyerges.

În a doua zi de concurs urmează etapa rege. Etapa secundă rezervă trei cățărări de categoria B (de două ori Pasul Vlăhița, Vârful Liban) și una de categoria C. Nu vor lipsi nici sprinturile, acestea se vor desfășura la Vlăhița, Gheorgheni și Miercurea Ciuc.

Ultima zi de concurs cuprinde două semi-etape. Sâmbătă dimineață vom asista la un contratimp individual care va sosi la Băile Harghita, iar după masă, la ora 17 se pornește în a doua semi-etapă, cea care pune capăt competiției. Plutonul turului ciclist ia startul la Miercurea Ciuc, trece prin Racu și Frumoasa, apoi se întoarce în reședința județului Harghita unde concursul continuă pe un circuit stradal de 5,5 km. Se vor completa 17 tururi de circuit.

Debutează tricoul alb

Valoarea totală a premiilor la ediția din acest an a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc este de 11 512 euro. Vor beneficia de premii primii 20 de sportivi la capătul etapelor și primii 30 clasați în clasamentul general final. Anul acesta se vor înmâna cinci tricouri distinctive. Liderul clasamentului general îmbracă tricoul albastru „Tusnad”, rutierul care obține cele mai multe puncte câștigă tricoul roșu-negru, cel oferit de HopeSped. Cel mai bun cățărător se va îmbrăca în tricoul galben „Csíkszereda”. Tricoul verde îi va fi înmânat celui mai bun tânăr sportiv, astfel cofetăria Marien Presso sprijină cel mai bun rutier sub 23 de ani. O noutate față de edițiile precedente reprezintă faptul că de data aceasta paleta se lărgește cu tricoul alb, acesta fiind oferit de producătorul de echipamente și îmbrăcăminte sportive, Bellotto. Noul tricou se acordă celui mai bun român din clasamentul general.

Vă invităm să fiți alături de sportivi, atât la start și sosire, cât și pe traseu!
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.