ro
 

Investiţie de 1,2 milioane de lei la Grădiniţa „Csipike”

21.06.2013

Săptămâna trecută, într-un cadru festiv, s-a predat aripa reabilitată a clădirii fostei centrale termice aflate în vecinătatea Grădiniţei cu Program Prelungit „Csipike”. Doamna viceprimar Sztakics Éva a menţionat faptul că valoarea reabilitării şi modernizării clădirii a fost de 1,2 milioane de lei, investiţie finanţată în proporţie de 100% din bugetul propriu al oraşului.

În clădirea nou renovată au fost amenajate trei săli de clasă şi o sală de sport. În discursul dumnealui, domnul primar Antal  Árpád András le-a mulţumit părinţilor, pedagogilor şi doamnei director pentru încrederea acordată municipalităţii. Conform deciziei care s-a născut la nivelul conducerii oraşului, o parte din grădiniţa Csipike s-a mutat aici, în locul acesteia putându-se muta Centrul de Transfuzie Sanguină, care până atunci a funcţionat în Casa Bene.

Prin acest demers, clădirea monument a redevenit a oraşului, aici funcţionând, la ora actuală, Muzeul Cinegetic.

“Dacă azi, aici, ne uităm unii în ochii celorlalţi, putem afirma că este o situaţie în care toată lumea a ieşit în câştig. Au câştigat copiii care vin aici, la această grădiniţă, şi a câştigat şi oraşul.” - a mai adăugat edilul oraşului. Grădiniţa cu Program Prelungit „Csipike” este frecventată de 242 de copii, ceea ce reprezintă zece grupe de grădiniţă.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.