ro
 

În luna martie mai puteţi beneficia de reducerea de 5%

11.03.2013

Începând cu data de 1 martie  nu mai este valabilă reducerea de 10% oferită mai devreme, la plata impozitelor, iar cei care doresc să-şi plătească datoriile fiscale în această lună, mai pot beneficia de reducerea de 5% din totalul sumei pe care trebuie să-l achite la casieria municipiului.

- Doamna viceprimar Sztakics Éva -Judit a spus că, per ansamblu, s-a declarat mulţumită cu plata impozitelor în Sfântu Gheorghe, în primele două luni ale anului. Conform declaraţiilor dumneaei, foarte multe persoane fizice au luat în considerare reducerea de 10% oferită în luna ianuarie şi februarie prin Hotărârea luată de către Consiliul Local. Aceste bonificaţii au fost valabile în cazul în care plătitorii de impozite au achitat suma integrală calculată pentru anul acesta. În general, proporţia plătitorilor de impozite la persoanele fizice este asemănătoare cu cea de anul trecut, putând fi percepută o uşoară creştere. În procente, acest lucru înseamnă că, dacă anul trecut impozitul a fost plătit în proporţie de 53,4%, acest procentaj, până acum, a crescut la 53,6%.- a mai spus doamna viceprimar. Sztakics Éva a mai subliniat că s-a observat o creştere mai mare în cazul impozitului pe mijloace de transport. Anul trecut, la această categorie procentajul a fost de 38,4%, iar anul acesta putem vorbi de 39,7%. Vorbind în bani, putem sesiza o creştere semnificativă la Direcţia Finanţelor Publice,  în primele două luni ale anului trecut s-a încasat suma de 1 435 000 de lei din impozite pe clădiri ale persoanelor fizice, iar anul acesta s-a încasat deja suma de 1 695 000 de lei.

Totodată, doamna viceprimar a mai subliniat că mult discutata majorare a impozitului pe clădiri al persoanelor juridice a atins doar o mică parte din rândul întreprinzătorilor, căci proporţia plăţilor nu oglindeşte faptul că ar fi început o grevă fiscală în rândul acestora – în timp ce anul trecut, în primele două luni s-au încasat 1 263 452 de lei din impozitul pe clădiri al persoanelor juridice, anul acesta s-a încasat suma de 2 039 820 de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 61,4%. Dacă luăm în calcul majorarea cu 50% a impozitului pe clădiri, şi în acest caz reiese cî în acest an numărul plătitorilor este mai mare decât cel din anul trecut, motiv pentru care nu are bază să vorbim despre o grevă fiscală – a spus  Sztakics Éva. După părerea dumneaei, firmele din Sfântu Gheorghe au înţeles de ce a fost nevoie de majorarea impozitului, iar colegii de la Camera de Comerţ şi Industrie lucrează la sistemul de proiecte pentru ca firmele să poată recupera o parte din sumele plătite pentru impozite, iar condiţiile pentru aceste demersuri se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul lunii. Impozitele aferente primului semestru trebuie plătite până la data de 31 martie.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.