ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Metal finlandez şi rockeriţe super la cea de-a XXII-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe

28.02.2013

Zilele Sfântu Gheorghe este sărbătoarea nu numai a întâlnirilor ci şi a stilurilor variate de muzică. Organizatorii alcătuiesc programul de la sfârşit de săptămână în aşa fel, încât toţi iubitorii de muzică să-şi poată găsi ritmul preferat. La cea de-a XXII-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe repertoriul se întinde de la death metalul finlandez până la rockul cântat de trupe de fete, dar pe scenă va urca şi Rudán Joe, fiind prezent şi Saint George Rock Night.

Şirul evenimentelor rock va demara cu Saint George Rock Night: chiar din prima zi, data de 20 aprilie, pe scenă vor urca trupele rock şi vor răsuna chitarele. Invitatul special al serii va fi formaţia bucureşteană Goodbye to Gravity, ei vor cânta la Godot Café (fostul Bunker).

Rockul finlandez este de renume mondial

Dacă vrem să ascultăm muzică metal adevărată, de calitate, ar trebui să mergem destul de departe. Este de notorietate că cea mai de calitate muzică rock se face în Scandinavia, în special în Finlanda, ceea ce este demonstrat cel mai bine de faptul că cele mai bune formaţii de rock şi metal provin de aici. În istoria Festivalului Eurovision s-a întâmplat pentru prima oară că la acest concurs european de muzică, unde votul publicului este decisiv, trupa finlandeză Lordi a luat premiul întâi pentru muzica şi apariţia ei surprinzătoare. 

Pe scena ediţiei a XXII-a a Festivalului „Zilele Sfântu Gheorghe” va evolua şi formaţia finlandeză Domination Black care se află printre primele trupe care cultivă acest gen muzical. Trupa metal finlandeză a fost formată în anul 2003, în Kotka, Finlanda. Stilul lor muzical bate spre trash, heavy şi black metal, fiind influenţaţi de trupe ca Metallica, Judas Priest sau Slayer. Formaţia Domination Black a cântat cu trupe ca Nightwish, Stratovarius, Him, Sonata Arctica, Children of Bodom, Amorphys sau Apocalyptica.

Hitul lor intitulat Evilizer a apărut în anul 2012 şi a propulsat formaţia pe primele poziţii ale topurilor finlandeze. Cu acest album au efectuat turnee în Suedia şi Rusia. Piesa Cold Touch a făcut furori în rândul tinerilor iubitori de metal, dar formaţia lucrează deja la piese şi albume noi. Pentru prima oară în istoria Zilelor Sfântu Gheorghe, pe scena festivalului va evolua o adevărată trupă metal. Domination Black va cânta vineri, 26 aprilie, pe scena B.


Rock de calitate din Ungaria

Sunt câteva formaţii rock din Ungaria, care au reuşit să-şi scrie numele, pentru totdeauna, în istoria muzicii.
De exemplu, Rudán Joe împlineşte anul acesta 50 de ani şi este figura marcantă a trei trupe rock care, fiecare luată separat, a creat muzică nemuritoare. Rudán a cântat cu Pokolgép, cu P. Mobil, cu Mobilmánia şi să nu uităm că a format şi o trupă proprie, Coda. Azi, îşi culege laurii mai mult singur, de Zilele Sfântu Gheorghe, vineri seara, urcând pe scena B, înainte de Domination Black.

Din această enumerare nu poate lipsi nici Scorpions Tribute Band, trupă care face parte din cele două pe care şi „tatăl” lor le recunoaşte şi sprijină. Scopul pe care şi l-a stabilit formaţia, de la început, a fost acela de a reda publicului,într-un mod cât mai autentic cu putinţă feeling-ul Scorpions: apariţii originale, instrumente originale şi cu cea mai bună muzică. Paleta muzicii rock va fi deschisă de către iei, vineri de la ora 17,00, pe scena A.

Hit-uri, fete, rock'n'roll

Însăşi apariţia pe scenă a patru fete promite să fie o experienţă unică, dar Cherry Bomb este mai mult decât o trupă de fete.  Este indiferent dacă prelucrează super hit-uri pop, sau imnuri rock, în momentul în care urcă pe scenă este complet garantat party-ul rock’n’roll. În spectacolele lor putem găsi melodii ale vedetelor pop care se află în topuri, cât şi melodiile celor mai mari formaţii rock, evident, toate „cherrybombate”. Poate fi vorba de melodiile cântate de  Pink sau Christina Aguilera, eventual Britney Spears, fetele transformă aceste cântece în melodii rock, şi în acelaşi timp nefiindu-le teamă să cânte şi piese ale greilor rock-ului, cum ar fi Judas Priest sau Extreme. Trupa de fete va încheia şirul concertelor rock, duminică, 28 aprilie, pe scena B.
 

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie