ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” este cea mai ecologică instituţie de ínvăţământ

26.02.2013


S-au strâns douăzeci de tone de deşeuri colectate selectiv în cadrul concursurilor şcolare organizate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în parteneriat cu S.C. Tega S.A. Ultima etapă a concursului între clase a fost organizată în Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” vineri, 22 februarie. Concursul şi premiile acestuia, cintezele australiene zebrate au reuşit să mobilizeze treizeci şi nouă de clase, care în total au adunat peste nouă tone de deşeuri de ambalaje, ceea ce înseamnă trei containere de marfă umplute cu hârtie reciclabilă, respectiv trei transporturi de flacoane de plastic, cutii de aluminiu şi sticlă. Câştigătorul concursului este clasa a IV-a D, care a colectat în totalitate 1316 kg de deşeuri reciclabile, iar locul doi - împreună cu premiile individuale alese în spiritul modului de viaţă ecologic - a fost câştigat de clasa a II-a A cu 1286 de kg de deşeuri refolosibile.

Competiţia care promovează modul de viaţă ecologic a fost organizată în cele trei mari şcoli din oraş: Liceul Teoretic „Székely Mikó”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”. În cele trei zile petrecute în căutarea Claselor reciclări, organizatorii au colectat aproape 20 de tone de ambalaje reciclabile, ceea ce înseamnă 40 % din cantitatea de deşeuri refolosibile colectate lunar în municipiul Sfântu Gheorghe. Iar dacă luăm în considerare faptul că prin reciclarea unei tone de hârtie sunt salvaţi de la tăiere 17 de arbori, putem afirma că tinerii din Sfântu Gheorghe au salvat cel puţin 250 de copaci.

Această iniţiativă este parte a concursului pentru titlul  „Oraşul reciclării”, concurs la care s-au înscris 20 de oraşe, şi marele premiu constă într-o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare, aceasta având valoarea de 15.000 de euro. Concursul care promovează şi stimulează colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje este iniţiativa Eco-Rom Ambalaje S.A. Condiţia de bază pentru câştigarea titlului de „Oraşul reciclării” este ca locuitorii oraşului să colecteze o cantitate cât mai mare de deşeuri de ambalaje, deoarece se va lua în calcul şi raportul dintre cantitatea de deşeuri/ cap de locuitor, iar pe lângă acestea, se va puncta şi calitatea serviciilor.

Premiile care vor fi oferite în cadrul concursurilor între clase sunt oferite de S.C. Korall S.R.L., Florăria Cyclamen, Florăria Julia, Florăria Nefelejcs, Eco-Rom Ambalaje S.A., S.C. Tega S.A., cât şi de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Partener media al acestei campanii este Friss FM.


„Clasa reciclării", IV-a D - Liceul „Mikes Kelemen”

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie