ro
 
Duminică, 28. Aprilie 2024.

Se construieşte o creşă modernă

25.02.2013

Vinerea trecută s-a semnat contractul pentru finanţarea modernizării clădirii monument de pe strada  Kós Károly, clădire monument cunoscută ca şi Vila elveţiană, unde se va amenaja o creşă modernă.

Proiectul este parte a Programului Operativ Regional, iar proiectul depus de Consiliul Local pentru finanţarea modernizării clădirii a fost evaluat pozitiv. La semnarea documentelor a participat şi domnul Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării, domnul Simion Creţu, Director al Centrului de Dezvoltare Regională, iar din partea Municipiului Sfântu Gheorghe a fost prezent domnul  Tankó Vilmos, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială. Valoarea totală a investiţiei este de 2.048.026 de lei, iar cuantumul sumei nerambursabile este de 1,5 milioane de lei. Se preconizează că lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii unde se va amenaja creşa cu 60 de locuri vor începe în luna aprilie, asta în cazul în care nu vor exista piedici în timpul licitaţiei. Prima oară se vor face lucrări de reabilitare şi de izolaţie la clădirea cu etaje, urmând apoi lucrările de compartimentare interioară, aceste spaţii interioare se doresc a fi largi pentru a crea siguranţă copiilor din creşă, după care se vor amplasa dotările moderne. La ora actuală, singura creşă din oraş funcţionează într-un spaţiu de la parterul unui bloc, creşă unde sunt înscrişi 52 de copii. De aici, instituţia va fi mutată în clădirea de pe strada Kós Károly, unde mai devreme au funcţionat cabinete medicale şi farmacie. Acestea au fost mutate într-o clădire care se află în curtea Şcolii  Kis Árpád, clădire care a fost modernizată în vara anului trecut, de către municipalitate. Doamna viceprimar Sztakics Éva consideră că prin aceste demersuri se rezolvă două probleme importante: pe de o parte se salvează o clădire monument, iar pe de altă parte, se amenajează în oraş o creşă modernă.


Foto: Vargyasi Levente
 

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie