ro
 

Se construieşte o creşă modernă

25.02.2013

Vinerea trecută s-a semnat contractul pentru finanţarea modernizării clădirii monument de pe strada  Kós Károly, clădire monument cunoscută ca şi Vila elveţiană, unde se va amenaja o creşă modernă.

Proiectul este parte a Programului Operativ Regional, iar proiectul depus de Consiliul Local pentru finanţarea modernizării clădirii a fost evaluat pozitiv. La semnarea documentelor a participat şi domnul Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării, domnul Simion Creţu, Director al Centrului de Dezvoltare Regională, iar din partea Municipiului Sfântu Gheorghe a fost prezent domnul  Tankó Vilmos, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială. Valoarea totală a investiţiei este de 2.048.026 de lei, iar cuantumul sumei nerambursabile este de 1,5 milioane de lei. Se preconizează că lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii unde se va amenaja creşa cu 60 de locuri vor începe în luna aprilie, asta în cazul în care nu vor exista piedici în timpul licitaţiei. Prima oară se vor face lucrări de reabilitare şi de izolaţie la clădirea cu etaje, urmând apoi lucrările de compartimentare interioară, aceste spaţii interioare se doresc a fi largi pentru a crea siguranţă copiilor din creşă, după care se vor amplasa dotările moderne. La ora actuală, singura creşă din oraş funcţionează într-un spaţiu de la parterul unui bloc, creşă unde sunt înscrişi 52 de copii. De aici, instituţia va fi mutată în clădirea de pe strada Kós Károly, unde mai devreme au funcţionat cabinete medicale şi farmacie. Acestea au fost mutate într-o clădire care se află în curtea Şcolii  Kis Árpád, clădire care a fost modernizată în vara anului trecut, de către municipalitate. Doamna viceprimar Sztakics Éva consideră că prin aceste demersuri se rezolvă două probleme importante: pe de o parte se salvează o clădire monument, iar pe de altă parte, se amenajează în oraş o creşă modernă.


Foto: Vargyasi Levente
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.