ro
 

Mai multe mii de persoane au sărbătorit în centrul oraşului

03.01.2013

Ultima zi a anului trecut şi prima zi a noului an au fost sărbătorite la Sfântu Gheorghe la Balul stradal organizat în centrul municipiului. În Piaţa Libertăţii, mai multe mii de persoane au început numărătoarea inversă, împreună cu primarul oraşului, domnul  Antal Árpád András, după care fiecare a ciocnit cu prietenii şi cunoscuţii. Înainte de miezul nopţii, atmosfera a fost creată de  Ráduly Botond Manó şi Formaţia Equinox, iar noul an a fost salutat de Formaţia Bon Bon din Ungaria. Balul s-a încheiat sub acordurile trupei  Garázs din Târgu Secuiesc, care a cântat publicului numeros cunoscutele melodii ale Formaţiei Bikini.

Balul a început nu cu mult după ora 22,00, fiind a treia ocazie când acesta se organizează în centrul oraşului. La acest eveniment organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Biroul de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe au participat mii de oameni, şi în ciuda frigului năprasnic, aceştia au cântat împreună cu formaţiile, bine cunoscutele melodii. Încălzirea au dat-o  Ráduly Botond Manó şi Formaţia Equinox, ei cântând cele mai cunoscute melodii din repertoriul internaţional. A urcat pe scenă şi a ntat şi Logofătu Diana Maria, câştigătoarea concursului „Vocea Transilvaniei 2012” şi Cucu Nicoleta.

Înainte de miezul nopţii cu câteva minute, a urcat pe scenă domnul primar Antal Árpád András, salutând participanţii la bal şi spunând că au decis acum trei ani să sărbătorească Revelionul împreună cu locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe, astfel familiile pot fi împreună, la fel şi comunitatea oraşului. „La sfârşitul anului, fiecare din noi ne facem promisiuni şi ne stabilim scopuri, iar anul acesta să promitem împreună că anul viitor vom fi mai atenţi unii cu ceilalţi, ne vom iubi mai mult şi vom face mai multe lucruri bune pentru oraşul nostru.” - a spus primarul, după care a început numărătoarea inversă, împreună cu publicul numeros. Focurile de artificii au fost cadoul Societăţii Comerciale Arcon SRL, întregul Bal stradal fiind organizat prin sprijinul întreprinzătorilor locali.

Noul an a început cu concertul Formaţiei Bon Bon, membrii trupei aducând publicului toate melodiile cunoscute. Publicul a cântat împreună cu formaţia melodii precum „Valami Amerika” şi „Szexepilem”, lăsând cu greu formaţia să coboare de pe scenă. Anul nou, conform orei Ungariei, a fost aşteptat tot prin numărătoare inversă, cerul întunecat fiind luminat de alte focuri de artificii. După ora 01,00, Formaţia  Garázs din Târgu Secuiesc a urcat pe scenă şi a prezentat Proiectul Bikini. Cunoscutele melodii ale formaţiei au fost cântate de toţi cei care au stat până la sfârşitul Balului.

Organizatorii au anunţat că anul acesta, evenimentul Zilele Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 20– 28 aprilie.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.