ro
 
Miercuri, 01. May 2024.

Poate începe construirea celui mai mare parc industrial al Ţinutului Secuiesc

19.11.2012

După trei ani de la câştigarea proiectului pentru construirea, la Câmpul Frumos, a parcului industrial, pe o suprafaţă de 17 hectare, s-a reuşit, în sfârşit, semnarea contractului. Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András consideră că este cea mai importantă  investiţie dintre toate cele de până acum.

- Baza unei societăţi sănătoase o reprezintă o largă clasă de mijloc, motiv pentru care credem că şi municipalitatea trebuie să facă tot ceea ce-i stă în putinţă să se creeze locuri de muncă în oraş – a declarat primarul  Antal Árpád.

Scopul este acela de a se construi, în următorii ani, cel mai mare parc industrial al Ţinutului Secuiesc. Deocamdată, acesta se va construi pe 17 hectare, suprafaţă pe care doresc să o lărgească pe viitor, în zece ani dorindu-se să se ajungă la modelul din vest, la 50 de hectare, a mai spus edilul oraşului.

Doamna viceprimar Sztakics Éva a declarat că lucrările de construcţie trebuie finalizate în 26 de luni, dar există posibilitatea ca acestea să se încheie mai repede. Bugetul total al proiectului este de 24,6 milioane de lei.

- Acest lucru are două beneficii majore: pe de o parte, să crească valoarea imobilelor de la Câmpul Frumos, iar locuitorii de acolo pot accesa un loc de muncă. În afară de asta, se va construi o hală de o mie de metri pătraţi pentru decorurile de la teatru, astfel că atelierele din centrul oraşului vor putea fi mutate aici. În noua construcţie nu numai teatrul din Sfântu Gheorghe va putea să-şi depoziteze decorurile şi accesoriile, ci se va oferi spaţiu şi altor instituţii teatrale din regiune. La Câmpul Frumos îşi vor putea desfăşura activitatea 12 societăţi comerciale, acestea putând oferi până la 450 de locuri de muncă, număr la care doresc să se ajungă în 2 ani.

- Sunt 5 axe prioritare, la nivelul Regiunii Centru existând contracte semnate în valoare de 400 de milioane de euro. Judeţul nostru are depuse 106 proiecte, iar astăzi semnăm cel de-al 50-lea contract, iar bugetul proiectelor depăşeşte suma de 73 de milioane de euro – a declarat domnul Simion Creţu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.

Prin implicarea Municipiului Sfântu Gheorghe, până acum s-au semnat contracte în valoare de 80 de milioane de lei, din care 54 de milioane de lei au sosit în oraş prin Programul Operativ Regional, fiind semnate 11 contracte. Domnul director  Simion Creţu a mai declarat că, în cadrul  Programului Operativ Regional, până acum, cele mai multe contracte s-au putut încheia cu domnul primar  Antal Árpád András.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.