ro
 

Expoziţie foto la Casa cu Arcade

03.10.2012

Joi, 4 octombrie, cu începere de la orele 19,00, la Casa cu Arcade va avea loc deschiderea expoziţiei artistului Danis János, expoziţie cu titlul „Oameni în negru, alb“.

Despre opera artistului care a câştigat premiul „Fotograful anului“ s-a scris astfel: „fotografiile lui sunt diferite de cele ale altor fotografi care ating aceeaşi temă, căci Danis János, prin precizia fotografiilor documentare atrage atenţia  asupra unor amănunte pe care alţii le ignoră.“

Ieşit la pensie, fostul inginer electric trăieşte în oraşul Gödöllő, unde are un studio foto, şi este participant activ al vieţii fotografice ungare şi internaţionale, cu fotografiile lui cu caracter social şi etnografic.

Expoziţia de la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe va putea fi vizionată până în data de 20 octombrie, de marţi până duminică, în intervalul orar 10,00 - 17,00.

Această expoziţie  este parte a şirului de evenimente „Sfântu Gheorghe, capitala culturală şi de tineret a Ţinutului Secuiesc“, sponsori fiind Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Artă Fotografică „Gyulai Ferenc“.

Danis János (născut în 1944, Dolha) trăieşte la Gödöllő, şi este pensionar inginer electric. Timp de 10 ani a condus o companie japoneză de furnizori de automobile, în Ploieşti. Şi în liceu, mai apoi şi în facultate a practicat fotografia, iar din anul 1999 se ocupă intens de arta fotografică. A ajuns la om şi la mediul uman, prin fotografiile peisagistice.  El se consideră mai mult reporter, decât artist fotograf. Opera lui a fost expusă în peste 300 de locaţii din întreaga lume, iar la 150 din ele a câştigat şi diferite premii.
În anul 2012 a primit Titlul de Excelenţă în Artă Fotografică, din partea Asociaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (Excellence FIAP / EFIAP).

Expoziţii individuale a organizat la Vlăhiţa, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Gheorgheni, Remetea, Bucureşti, Ploieşti, Budapesta, Gödöllő, Gyöngyös, Bicske, Csáktornya şi Veszprém. Este membrul Asociaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari, iar din anul 2012 este conducătorul Studioului Foto Duflex din Gödöllő.

În acest an el este câştigătorul titlului „Fotograful anului“ oferit de MAFOSZ (Asociaţia Naţională Maghiară a Grupurilor de Creaţie Fotografică).

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.