ro
 

Concurs de fotografie „Oraşe locuibile”

28.09.2012

Mosonmagyaróvár, noul oraş înfrăţit cu oraşul nostru, anunţă concurs de fotografie cu tema „Oraşe locuibile”, la care pot participa elevi de liceu de la învăţământul de zi, din Sfântu Gheorghe.

Scopul concursului este acela de a crea legături între oraşele înfrăţite, în noi domenii, de a promova fotografia ca şi ramură a artei, atât în rândul elevilor, cât şi în rândul publicului larg, şi de a scoate la iveală frumuseţile ascunse, sau mai puţin ascunse ale oraşelor. Prin acest concurs se doreşte naşterea unei tradiţii şi colaborarea cercurilor fotografice.

Condiţii de participare

1. La concurs pot participa elevi de liceu de la învăţământul de zi din oraşele înfrăţite, prin colecţii de grup sau individuale.
2. Concursul anunţat pentru anul şcolar 2012/2013 are trei teme. Fotografiile trebuie trimise până la cele trei date limită, iar jurizarea va avea loc în perioada 5 – 10 mai 2013.
I etapă: Valorile naturale ale oraşului şi împrejurimilor. Aşteptăm fotografii care prezintă flora şi fauna caracteristică din oraş şi din împrejurimi. Plante, animale ocrotite. Zone ocrotite, sau pur şi simplu peisaje frumoase, pe care le-ai arăta cu plăcere, şi altora. Termen limită de trimitere a fotografiilor, 30 decembrie 2012.
a II-a etapă: Valorile construite ale oraşului şi împrejurimilor. Pot fi trimise toate acele fotografii care prezintă frumuseţile şi specificul oraşului sau a împrejurimilor. Clădiri, detalii de construcţii, monumente, putând fi trimise şi fotografii cu cartiere.  Termenul limită: 1 martie 2013.
a III-a etapă: Oraşul şi omul. Imortalizaţi persoana aleasă în timp ce gesticulează, lucrează, sau se odihneşte, eventual face sport, sau trimite semnale.  Omul să fie subiectul prioritar al fiecărei fotografii, el să fie scos în evidenţă. Termenul limită: 1 mai 2013.

3. Pot participa la concurs doar acele fotografii care au fost realizate în acest an şcolar.

4. Participanţii individuali pot trimite câte 4 fotografii, iar echipele, cercurile foto pot trimite câte 10 fotografii DIGITALE alb-negru sau color, exclusiv prin e-mail. Rezoluţia optimă a fotografiilor trimise este de 1500x2102 pixel (sau 20x30 cm, în cazul setării mărimii de imprimare). Fotografiile propuse de către juriu, pentru expoziţie vor fi solicitate într-un laborator foto de către Cercul Foto KLG. Fotografiile JPG trimise prin e-mail  să nu depăşească volumul total de 15 Mb; dacă cele 10 fotografii ocupă un volum mai mare de atât, rugămintea este ca ele să fie ataşate la mai multe e-mail-uri. Nu vor fi dezarhivate fotografii arhivate şi comprimate. Nu primim scrisori electronice cu volum mare. Vă rugăm să ataşaţi fotografiile una câte una, la e-mail-ul pe care-l trimiteţi.

5. Numele file-ului fotografiilor trebuie să conţină: NUME_PRENUME_Titlulscurtalfotografiei_Numărulcrtconformformularuluideînscriere.JPEG

6. Concurenţii trebuie să completeze formular de înscriere. Informaţiile scrise pe formular să coincidă cu înscrisul din numele file-ului. Formularul de participare poate fi trimis prin e-mail. Numele file-ului formularului de înscriere: în cazul echipelor – Numele_ echipei.doc, iar în cazul participanţilor individuali – Nume_Prenume.doc

7. Datorită caracteristicilor sistemului de evaluare, vor obţine rezultate mai bune concurenţii care participă la fiecare etapă a concursului şi profită de numărul maxim de fotografii pe care le pot trimite.

8. Fotografiile trimise vor fi folosite, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului foto, a expoziţiei şi a muncii Cercului Foto KLG, fără plata drepturilor de autor şi a altor drepturi conexe. Sunt rugaţi să participe la acest concurs doar aceia care permit acest lucru Cercului Foto KLG.

- Adresa de expediere: klgfotosok@gmail.com
- Jurizare: până în data de 10 mai 2013.
- Anunţarea rezultatelor, în urma jurizării: până în data de 20 mai 2013.
- Expoziţia cu fotografiile selecţionate va începe în data de 29 august 2013, la Mosonmagyaróvár, cu ocazia Zilei Fotografiei Maghiare.

Informaţii suplimentare în legătură cu concursul se pot obţine de la Fehérvizi Róbert: robert.fehervizi@gmail.com
klgfotosok@gmail.com


FORMULARE DE PARTICIPARE:

- individuale

- ale cercurilor foto

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.