ro
 

Cadoul meu pentru Sfântu Gheorghe!

26.03.2011

Festivitatea de deschidere a evenimentelor aniversare „Sfântu Gheorghe, oraş de 550 de ani”, va avea loc în Piaţa Libertăţii, miercuri, 30 martie 2011, cu începere de la ora 19,00.


 În cadrul evenimentului, personalităţi şi artişti consacraţi ai oraşului vor face un cadou urbei, cadou ce  constă într-o producţie reprezentativă activităţii lor. De asemenea, locuitorii oraşului sunt invitaţi să participe şi ei activ la eveniment, aducând de acasă un mic cadou, un obiect care încape într-un buzunar şi să-l dăruiască oraşului. Aceste obiecte vor fi preluate personal de către domnul primar Antal Árpád András. Cadourile colectate vor fi expuse în perioada 30 martie - 3 aprilie, în Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană „Magma”, iar începând cu 3 aprilie, artiştii plastici vor începe să lucreze la o creaţie care va fi realizată din obiectele colectate, această lucrare fiind şi ea expusă, după finalizare.

Programele din cadrul evenimentului se adresează tuturor, mai multor grupuri de ţintă care au arii de interes diferite, integrându-se astfel în concepţia generală a evenimentelor aniversare „Sfântu Gheorghe oraş de 550 de ani”.
Următorii artişti vor oferi, cu ocazia aniversării împlinirii a 550 de ani de la atestarea documentară oraşului Sfântu Gheorghe ca aşezare urbană, producţii „pro bono”: Bálint József, tenor – recital, Debate Club Sfântu Ghoerghe, Teatrul „Andrei Mureşanu”, Sepsi BC – sesiune de autografe, Dancs Annamari – recital musical şi operetă, Ütő Gusztáv – performanţă, Trupa de Păpuşi „Cimborák” – spectacol pentru copii, Kelemen István şi Gáspár Csaba – „Impro-Víziók” (improvizaţii vioară), Tompa Krisztián, motocrosist (campion român multiplu, a câştigat şi campionatul maghiar) – demonstraţie motocros, Vass László Hunor, karatist (a câştigat campionatul român de opt ori, dublu campion maghiar, campion mondial Shito-ryu) – demonstraţie karate, Orchestra de Cameră „Sepsi” şi Snaps Vocal Band – muzică clasică şi jazz, trupa „Százlábúak” – dans popular, M Studio – spectacol de foc.

Prin acest eveniment simbolic de deschidere a şirului de evenimente,  Primăria doreşte să motiveze populaţia să participe activ în viaţa oraşului – pentru că oraşul suntem noi, noi toţi. Este important să se formeze simţul civic, o mentalitate nouă, o atitudine proactivă  a locuitorilor oraşului faţă de soarta oraşului, să se conştientizeze faptul că aportul lor personal contează foarte mult în imaginea de ansamblu, care nu este alta decât Sfântu Gheorghe. Noi toţi suntem responsabili pentru viitorul oraşului. Acest eveniment interactiv de deschidere, „Cadoul meu pentru Sfântu Gheorghe!”, precum şi altele din seria  evenimentelor aniversare întruchipează acest concept.

Anul acesta, oraşul Sfântu Gheorghe aniversează 550 de ani de la atestarea documentară ca aşezare urbană. Consiliul Local al Municipiului reşedinţă de judeţ doreşte ca această aniversare să fie una memorabilă, organizând diferite evenimente, pe tot parcursul anului. Programele planificate se pot împărţi pe trei categorii: culturale, creativ – interactive şi distractive (muzică, sport), dorindu-se ca toate gusturile să fie satisfăcute.


Campania „Cadoul meu pentru Sfântu Gheorghe!” se desfăşoară pe tot parcursul anului şi se axează în jurul a trei elemente cheie:
1.    Prezentarea personalităţilor importante din viaţa oraşului, precum şi a valorilor materiale cu care ne putem mândri. ex. Ansamblul de Dansuri Trei Scaune, cofetăria Aria etc.
2.    Promovarea responsabilităţii civice şi a frumuseţii vieţii în comunitate prin prezentarea unor momente din viaţă şi a unor exemple de urmat: un copil pe terenul de joacă cu un castel de nisip, grădina îngrijită al unui bloc etc.
3.    Prin primele două, Primăria doreşte să motiveze locuitorii oraşului, să-i inspire, să se implice şi ei în campanie, să facă propuneri referitoare la valorile prezentate, şi nu în ultimul rând, să se străduiască să devină chiar ei exemplele prezentate în campanie.
În cadrul campaniei vor apărea afişe pe panourile city-light de lângă magazinul Şugaş, şi va avea loc o campanie de promovare radio, care constă în scurte interviuri.
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.