ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Oraşul Sfântu Gheorghe este premiantul blogosferei

16.02.2011

Săptămâna trecută s-a încheiat votul pe internet, în urma căruia oraşul Sfântu Gheorghe a câştigat Premiul Blogosfera, din cadrul concursului Capitala Verde a României. Campania “Umbrela Verde” a fost iniţiată, anul trecut, de Asociaţia Română pentru Reciclare, RoRec şi de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Scopul acestei iniţiative este acela de a întări conştientizarea noţiunii de protecţia mediului. Programul s-a desfăşurat pe tot cuprinsul ţării şi a fost sprijinit de peste 950 bloggeri, care au putut alege, din cele zece oraşe aflate în concurs, câştigătorul titlului de Capitala Verde, pe site-ul www.umbrelaverde.ro/blog.html.


În baza rezultatelor votului încheiat pe 31 ianuarie, oraşul Sfântu Gheorghe a primit cele mai multe voturi. Pe locul doi s-a calificat Braşov, pe când locul trei a fost ocupat de Timişoara. Primarul Antal Árpád le-a mulţumit bloggerilor că au promovat oraşul Sfântu Gheorghe. Edilul oraşului a spus că putem fi mândri cu adevărat de noi înşine: în acest concurs, al voturilor pe blog, ne-am calificat înaintea unor  mari oraşe din Ardeal, ca Braşov şi Cluj Napoca.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.