ro
 

Clarificarea cerinţelor culturale

25.11.2010

Începând de vineri, a fost demarată acţiunea de evaluare, care are ca scop oferirea unei imagini cât mai clare despre pretenţiile culturale ale locuitorilor oraşului Sfântu Gheorghe.


Acţiunea de Sondare a opiniei publice se extinde  asupra tuturor instituţiilor culturale aflate în subordinea Consiliului Local, cât a manifestărilor şi evenimentelor  organizaţiilor civile.


Din cele declarate de viceprimarul Sztakics Éva, ideea acestui sondaj a venit din partea directorului Teatrului Tamási Áron, domnul Bocsárdi László, în urma evaluării activităţii sale manageriale. Membrii comisiei de specialitate care au analizat situaţia, având în vedere reprezentanţii UNITER şi ai facultăţilor de teatru – au fost de părere că cei din conducerea oraşului nu au putut defini  foarte clar  aşteptările pe care le au de la managerul teatrului.


Efectuarea unui asemenea sondaj a fost recomandată de comisie,deoarece teatrul şi instituţiile culturale trebuie să vină în întâmpinarea principalelor pretenţii culturale ale locuitorilor. Cei din Consiliul Local au hotărât încă de atunci că vor efectua  acest sondaj, a cărui valoare este de 9.000 euro, şi este realizată de către o firmă de specialitate externă. Suma necesară acestui studiu este plătită din bugetul propriu al oraşului.
 

\"\"
Foto: Vargyasi Levente


Reprezentanţii firmei de specialitate au început activitatea deja de vineri, fiind realizate chestionare atât în limba română, cât şi în limba maghiară. Sondajul de opinie va fi realizat pe un eşantion de 900 de persoane, pe lângă care se vor organiza şi grupuri- ţintă pentru a fi chestionaţi de către cei de la firma de specialitate.


În legătură cu acest lucru, viceprimarul a declarat că vineri, după spectacolul la Teatrul Andrei Mureşanu iar sâmbătă, după  spectacolul Teatrului Tamási Áron, spectatorii vor fi chestionaţi de către reprezentanţii firmei de sondare  a opiniei publice. Pe lângă aceasta, vor organiza întâlniri cu conducerile celor două teatre, iar mai târziu şi cu reprezentanţii Consiliului Local.
Sztakics Eva consideră că, în urma acestui sondaj, şi Consiliul Local îşi va putea formula mai clar cerinţele faţă de instituţiile culturale, adică, vor reuşi să adapteze oferta, cerinţelor  publicului. Viceprimarul a mai arătat că sondajul nu se referă numai la oferta cele două teatre, deoarece, în chestionare sunt întrebări legate şi de Ansamblul de Dansuri “Trei Scaune”, Studioul M, Casa de Cultură, etc., nefiind exluse nici manifestările  organizaţiilor civile, deci, este vorba despre o cercetare cuprinzătoare.
Firma care realizează acest sondaj de opinie a promis rezultatele finale pentru data de 15 decembrie, rezultate ce vor fi discutate şi evaluate de Consiliul Local, iar concluziile vor fi transmise celor în cauză. Rezultatele vor fi folosite, oricum, în formularea cerinţelor faţă de instituţiile culturale – a mai  adăugat Sztakics Éva.


Nagy Demeter István

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.