ro
 

Se distribuie apă în partea de sud-vest a oraşului – furnizarea apei este în continuare oprită

17.11.2010

În partea de sud – vest a oraşului, în zona delimitată de străzile Váradi József, Gábor Áron, László Ferenc, Viitorului, Gheorghe Doja furnizarea apei va fi sistată pe perioadă nedeterminată, acest lucru datorându-se faptului că reparaţiile efectuate la conducta principală, ruptă, nu sunt satisfăcătoare. Încă nu se poate determina durata în timp a lucrărilor, necesară rezolvării acestei probleme.
 
Pentru remedierea aceastei situaţii nefericite, primarul Antal Árpád András a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au luat o serie de măsuri. În timp ce angajaţii Gospodăriei Comunale lucrează fără oprire pentru remedierea problemei, Primăria distribuie astăzi apă nepotabilă în zona afectată, în următoarele locaţii:

- intersecţia străzilor Salcâmilor şi Ghiocelului
- intrarea din spate a Cimitirului Catolic
- staţia de autobuz de lângă teatrul de vară
- în faţa farmaciei de lângă Golgota
- parcarea din faţa stadionului
- Piaţa cu Dolari
- blocurile ANL din intersecţia străzilor Vasile Goldiş şi Stadionului

A opta maşină va alimenta cu apă Spitalul Judeţean. Distribuirea apei se realizează cu ajutorul autovehiculelor Serviciului de Pompieri, ai societăţiilor Tega SA şi Covalact, precum şi ai Grădinăriei.

Apa potabilă îmbuteliată se poate solicita în parcarea din faţa stadionului.
Primăria a amplasat 27 de toalete ecologice în Şcoala Generală „Váradi József”, Şcoala Generală „Néri Szent Fülöp”, în grădiniţele „Hófehérke” şi „Gulliver”, la sediul Universităţii Babeş-Bolyai şi la Grupul Şcolar „Kós Károly”.

Întreruperea furnizării apei afectează aproximativ 15 000 de persoane, motiv pentru care conducerea oraşului roagă populaţia să folosească apa cu moderaţie, deoarece nu se cunoaşte termenul de finalizare a lucrărilor.
Luni dimineaţa, în urma lucrărilor la pârâul Debren s-a rupt conducta principală care alimentează cu apă partea de sud – vest a oraşului.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe face apel la înţelegere şi la răbdare din partea populaţiei.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.