ro
 

Şi anul acesta se acordă „Bursele Sfântu Gheorghe”

27.10.2010

În al doilea an consecutiv, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe  anunţă acordarea „Burselor Sfântu Gheorghe”. Bursele de merit au scopul de a-i ajuta atât pe acei elevi din anii terminali care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, cât şi pe cei care au demonstrat şi cu alte activităţi că merită aceste burse.


“În sistemul de învăţământ occidental este deja ceva obişnuit ca liceenii şi studenţii să aplice pentru burse – acestei tradiţii ar dori să i se alăture Consiliul Local, pentru că trebuie încurajaţi acei elevi care, pe lângă rezultate deosebite la învăţătură, activează, câştigă concursuri în domeniu cultural, sportiv sau în organizaţii civile” – a explicat scopul „Burselor Sfântu Gheorghe” viceprimarul Sztakics Éva. La evaluare, juriul ia în considerare, pe lângă  mediile la învăţătură obţinute de elevi în clasele IX-XI,  şi participarea la olimpiade la nivel internaţional, naţional şi judeţean, sau orice alt rezultat obţinut în cadrul calendarului de concursuri al ministerului, la nivel naţional. Pe lângă acestea, primesc puncte şi pentru activităţile desfăşurate în sfera civilă.

- A fost un sentiment liniştitor să primesc bursa, şi am simţit, din partea celor care mi-au oferit-o, dorinţa de a ajuta – a mărturisit Sipos Lehel, cel care, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură anul trecut, a primit una din Bursele “Sfântu Gheorghe”.


Studentul de astăzi de la Cluj ne-a spus că a avut trei motive să aplice pentru această bursă:
“ Pe de o parte am vrut să-mi compar rezultatele cu ale celorlalţi, acest spirit de competiţie m-a determinat să particip şi la celelalte concursuri, iar pe de altă parte îmi doream să mi se recunoască activitatea, să simt că nu a fost în zadar. În al treilea rând, şi componenta materială a fost importantă, suma primită folosind-o pentru continuarea studiilor” – ne-a povestit Sipos Lehel, care consideră că merită, din toate punctele de vedere, să aplici pentru bursă.
 

Lehel studiază fizica, şi şi-ar dori să lucreze în cercetare. Din spusele lui, dacă  va reuşi să-şi realizeze scopul în viaţă în Secuime, atunci se va întoarce în mod sigur pe meleagurile natale.
“ Ne-am dori ca tinerii noştri să plece din oraş pentru studii, ori în centre universitare din ţară, ori din străinătate, după care, cu cunoştinţele dobândite să se întoarcă acasă, tocmai de aceea bursele poartă numele Sfântu Gheorghe, să le reamintească ce a făcut oraşul lor natal pentru viitorul lor şi că apreciază tinerii talentaţi” – a subliniat primarul Antal Árpád András, iniţiatorul programului “Vino acasă!”, program care se adresează tinerilor care studiază în alte oraşe.

Din iniţiativa consilierului liberal Mădălin Guruianu au fost înfiinţate aceste burse de merit, pe care anul trecut le-au primit Bodosi Eszter, Vlad Vidican, Para Attila, Robert Sasu şi Sipos Lehel. Valoarea bursei este de 2000 lei. După cum v-am informat, anul acesta, termenul de depunere a dosarelor este 12 noiembrie ( la camera 17 din primărie). Cei cinci elevi cu cele mai bune rezultate îşi vor primi bursele de merit în cadrul şedinţei consiliului din luna decembrie. Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul primăriei.

 

Informaţii detaliate şi criteriile de acordare.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.