ro
 
Sâmbătă, 18. May 2024.

Primăria a fost, din nou, gazda unui grup de preşcolari

15.10.2010

Primarul Antal Árpád András a fost, încă o dată, gazda unor musafiri deosebiţi. De această dată, o grupă pregătitoare de la Grădiniţa „Hófehérke” a vizitat Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Copiii au cântat  şi i-au dăruit primarului desene.

La rândul său, edilul oraşului le-a oferit copiilor, cadouri – creioane colorate, abţibilduri şi tricouri inscripţionate cu sloganul „Sfântu Gheorghe, oraşul meu”. Le-a arătat copiilor steagurile arborate la primărie, printre care şi pe cel maghiar şi secuiesc,  în acelaşi timp, răspunzând la întrebările puse de aceştia. Micii musafiri i-au spus primarului că şi ei, la rândul lor, vor să devină primari pentru a „putea conduce oraşul”, întrebând ce trebuie să facă pentru ca acest lucru să devină posibil. Primarul Antal Árpád, ca şi răspuns, le-a dat următorul sfat: „trebuie să învăţaţi foarte mult şi trebuie să munciţi foarte mult.”

 

\"\"
Foto: Vargyasi Levente

 

De-a lungul vizitei, domnul primar le-a mai spus copiilor că obiectivul lui este ca fiecare copil să aibă unde să se joace, acesta fiind motivul pentru care, în fiecare an, zece locuri de joacă vor fi reînnoite şi modernizate. Atât copiii cât şi doamnele educatoare i-au mulţumit primarului şi pentru că  acordă o atenţie deosebită copiilor, cât şi pentru noua galerie de la Grădiniţa „Hófehérke”, care s-a realizat mulţumită Primăriei, astfel fiind posibilă amplasarea mai multor pătuţuri, la grădiniţă.

 „Noi muncim pentru ca voi, până când veţi creşte mari, să aveţi un oraş de care să puteţi fi mândri.”- a spus Antal Árpád.

 

\"\"
Foto: Vargyasi Levente

 


 

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.