ro
 

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”

07.10.2010

Caravana „Umbrela Verde” vine la noi în oraş
 

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”, iar la sfârşitul acestei săptămâni soseşte Caravana Tuborg, eveniment organizat  în colaborare cu Ministerul Mediului, care doreşte să-i facă pe oameni să conştientizeze importanţa mediului înconjurător. Programul care se desfăşoară de mai mulţi ani, „Umbrela Verde – pentru o Ţară Curată” este unul de responsabilizare a populaţiei, prin accentuarea exemplului personal şi a micilor gesturi, sublinierea bunului simţ, iar prin toate acestea se pot obţine rezultate importante şi transformări semnificative.

Organizatorii caravanei „Umbrela Verde - să păstrăm România curată” au fost primiţi cu drag, deoarece unul din elementele principale ale protecţiei mediului este educarea, informarea, iar în cadrul acestui eveniment se pune accentul pe sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, pe care am introdus-o treptat şi în Sfântu Gheorghe, a subliniat Antal Árpád András.


Caravana soseşte la Sfântu Gheorghe cu un program de trei zile. Vineri, sâmbătă şi duminică , în piaţa Sfântu Gheorghe se va amplasa Cortul Verde, acesta fiind centru de colectare a deşeurilor electronice. Un asemenea cort fiind ridicat şi la Teatrul de Vară, unde, cei care doresc, pot să aducă deşeuri electronice existând şi facilitatea de a transporta la faţa locului prin apelarea numărului de telefon 0742490840. Pentru fiecare obiect electronic predat se va oferi un cadou, organizându-se şi o tombolă, premiile fiind valoroase.

Sâmbătă se va curăţa malul Oltului cu ajutorul voluntarilor. Organizatorii oferă ca premiu şi concerte, acestea având loc în Piaţa Sfântu Gheorghe, astfel: vineri – Viţa de Vie şi Iris; sâmbătă – Tibi Scobiola Band şi Simplu.

Informaţii suplimentare despre această caravană naţională se pot obţine pe
www.umbrelaverde.ro.

PROGRAMUL UMBRELEI VERZI ÎN PIAŢA SFÂNTU GHEORGHE:
Vineri şi sâmbătă – 12:00 - 19:00
Duminică – 10:00 - 13:00

PUNCT DE COLECTARE A DEŞEURILOR LA TEATRUL DE VARĂ:
Vineri şi sâmbătă – 12:00 - 18:00
Duminică – 10:00 - 13:00

CURĂŢAREA MALULUI OLTULUI:
Sâmbătă – 10:00 şi 13:00

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.