ro
 
Sâmbătă, 18. May 2024.

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”

07.10.2010

Caravana „Umbrela Verde” vine la noi în oraş
 

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”, iar la sfârşitul acestei săptămâni soseşte Caravana Tuborg, eveniment organizat  în colaborare cu Ministerul Mediului, care doreşte să-i facă pe oameni să conştientizeze importanţa mediului înconjurător. Programul care se desfăşoară de mai mulţi ani, „Umbrela Verde – pentru o Ţară Curată” este unul de responsabilizare a populaţiei, prin accentuarea exemplului personal şi a micilor gesturi, sublinierea bunului simţ, iar prin toate acestea se pot obţine rezultate importante şi transformări semnificative.

Organizatorii caravanei „Umbrela Verde - să păstrăm România curată” au fost primiţi cu drag, deoarece unul din elementele principale ale protecţiei mediului este educarea, informarea, iar în cadrul acestui eveniment se pune accentul pe sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, pe care am introdus-o treptat şi în Sfântu Gheorghe, a subliniat Antal Árpád András.


Caravana soseşte la Sfântu Gheorghe cu un program de trei zile. Vineri, sâmbătă şi duminică , în piaţa Sfântu Gheorghe se va amplasa Cortul Verde, acesta fiind centru de colectare a deşeurilor electronice. Un asemenea cort fiind ridicat şi la Teatrul de Vară, unde, cei care doresc, pot să aducă deşeuri electronice existând şi facilitatea de a transporta la faţa locului prin apelarea numărului de telefon 0742490840. Pentru fiecare obiect electronic predat se va oferi un cadou, organizându-se şi o tombolă, premiile fiind valoroase.

Sâmbătă se va curăţa malul Oltului cu ajutorul voluntarilor. Organizatorii oferă ca premiu şi concerte, acestea având loc în Piaţa Sfântu Gheorghe, astfel: vineri – Viţa de Vie şi Iris; sâmbătă – Tibi Scobiola Band şi Simplu.

Informaţii suplimentare despre această caravană naţională se pot obţine pe
www.umbrelaverde.ro.

PROGRAMUL UMBRELEI VERZI ÎN PIAŢA SFÂNTU GHEORGHE:
Vineri şi sâmbătă – 12:00 - 19:00
Duminică – 10:00 - 13:00

PUNCT DE COLECTARE A DEŞEURILOR LA TEATRUL DE VARĂ:
Vineri şi sâmbătă – 12:00 - 18:00
Duminică – 10:00 - 13:00

CURĂŢAREA MALULUI OLTULUI:
Sâmbătă – 10:00 şi 13:00

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.