ro
 

Cadou pentru aniversare

28.09.2010

Trebuie să se rezolve situaţia sediilor instituţiilor culturale

În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută, dintre conducerile oraş – judeţ,  domnul primar  Antal Árpád András a declarat că până anul viitor se va rezolva situaţia sediului Ansamblului de Dansuri „Háromszék”. Conform planurilor, această instituţie culturală care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va muta în noua sală studio, construită în curtea teatrului. Pentru continuarea lucrărilor la sala studio, a fost organizat deja concursul pentru achiziţii publice iar firma câştigătoare va începe lucrările într-un timp scurt.

„Prin asta, se va rezolva o problemă veche a Ansamblului de Dansuri „Háromszék”, deoarece, de ani de zile, acesta lucrează în clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor,  în condiţii nedemne” - a subliniat  Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul  Tamás Sándor.

Directorul instituţiei culturale, domnul  Deák Gyula a declarat că această veste bună a venit exact la aniversarea de 20 de ani de existenţă, veste pe care au primit-o cu foarte mare bucurie, deoarece, problema sediului este una foarte veche.

Noua Sala Studio, construită în curtea teatrului, are o suprafaţă utilă de 740 de metri pătraţi, având , la parter, 2 săli de repetiţii, iar la etaj, sala de spectacole, care va avea 120 – 140 de locuri. Sala Studio va fi legată de clădirea teatrului print-un hol.

Mulţumită bunei colaborări între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, Ansamblul de Dansuri „Háromszék” primeşte finanţare şi din partea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, iar Teatrul  „Tamási Áron ”, care este sub autoritatea oraşului, a preluat Studio M, care funcţionează în cadrul Ansamblului de Dansuri, motivul fiind evitarea concedierilor.

„Demararea acţiunii de executare silită la Casa de Cultură a Sindicatelor, este unul din planurile de viitor, deoarece, aceasta a cumulat o datorie imensă către Consiliul Local.”- a declarat primarul  Antal Árpád András, subliniind şi faptul că, această clădire, încetul cu încetul se deteriorează, proprietarii nu investesc, doar utilizând banii încasaţi din plata chiriilor.

 „Ar fi păcat dacă şi această clădire ar deveni o paragină, deşi, prin reabilitarea ei, s-ar putea include şi ar şi trebui inclusă în viaţa culturală a oraşului.” - a mai declarat edilul oraşului.

Cu această ocazie, domnul primar a mai declarat că procesele cu firma braşoveană care închiriază clădirea cinematografului, continuă. Această firmă nu este dispusă să predea clădirea, oraşului, deşi există, în acest sens, o Hotărâre Guvernamentală. Această clădire ar fi noua casă pentru Teatrul „Andrei Mureşanu”, în acelaşi timp, dorindu-se şi reluarea difuzării de filme.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.