ro
 
Miercuri, 19. Iunie 2024.

Consiliul Local contribuie şi el la îmbunătăţirea funcţionării spitalului

04.08.2010

Consiliul judeţean ar dori să renoveze spitalul din Sfântu Gheorghe, prin fonduri de la Uniunea Europeană. Pentru renovarea şi rezolvarea problemelor Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. Fogolyán Kristóf, Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria vor încheia un contract de parteneriat şi vor colabora în interesul spitalului.

Până în prezent n-au cuantificat contribuţia Primăriei, în schimb, primarul Antal Árpád András a spus că primăria s-a oferit să aranjeze spaţiile verzi, aleile, să asfalteze şi să amenajeze noi parcări pe străzile din jurul spitalului. Anul viitor şi Consiliul Local va aloca anumite fonduri şi pentru spital.

„ Este important ca atât cei care lucrează în spital, cât şi locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe, să simtă că suntem atenţi cu ceea se întâmplă cu spitalul. Ţelul meu este ca şi locurile din preajma spitalului să fie civilizate” – a declarat primarul, adăugând că au început lucrările la amenajarea parcării din faţa secţiei de îngrijire – ambulatoriu.
 

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.

SEPSI Inst. RUN – alergare în clădirile emblematice din Sfântu Gheorghe
06.06.2024

Pe 21 iunie, vineri, la Sfântu Gheorghe va avea loc pentru prima dată o cursă de alergare în care participanții vor putea alerga prin diverse instituții și clădiri emblematice ale orașului.