ro
 

Este nevoie de o nouă optică în domeniul apărării contra inundaţiilor

29.07.2010

Din punctul de vedere al apărării contra inundaţiilor, în judeţul Covasna, amenajarea şi regularizarea râurilor Debren, Casin  şi Baraolt este prioritatea acestui an. Pentru finanţarea acestor lucrări am primit promisiuni – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covana, în urma discuţiilor purtate cu Dávid Csaba, director general al Administraţia Naţională a Apelor şi cu Para Loránt, secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

După verificările la faţa locului, Dávid Csaba a atras atenţia asupra faptului că, în urma schimbărilor climatice din ultimii ani, oamenii de specialitate trebuie să regândească strategiile de apărare împotriva inundaţiilor, trebuie analizat fiecare caz, dacă lacurile de acumulare sau digurile paralele asigură mai mare siguranţă. Lacul de la kilometrul 5, de lângă Sfântu Gheorghe, trebuie aranjat, înainte însă trebuie rezolvată problema proprietăţii, căci se pot aloca fonduri de la stat numai pe terenuri ale Consiliului Local.

„ Aici în judeţ, când au fost probleme cu inundaţiile, nu l-am aşteptat nici pe preşedinte, nu l-am aşteptat nici pe primul-ministru, ci oamenii locului împreună cu autorităţile locale au încercat să rezolve, dar trebuie să recunoaştem că sunt investiţii care depăşesc posibilităţile oraşului sau judeţului, despre acestea am discutat azi” – a punctat primarul Antal  Árpád András.

Pe lista de investiţii urgente prezentată de Sistemul de Gospodărire a Apelor din judeţul Covasna figurează 9 intervenţii urgente, pe care le-a aprobat ministerul, dar încă nu s-a reuşit alocarea fondurilor necesare. La întâlnirea de vineri, conducătorii oraşului şi judeţului au primit asigurări că pentru refacerea şi regularizarea albiei râurilor Debren, Casin  şi Baraolt au fost alocaţi bani de către Guvern în regim de urgenţă, bani din care se pot efectua lucrările.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.