ro
 

Proiectul “Capitala Tineretului European” a fost finalizat și trimis

01.07.2010

O echipă formată din 9 tineri entuziaști a depus proiectul pentru concursul Sfântu Gheorghe – Capitala Tineretului European. După cum se știe, Sfântu Gheorghe dorește ca în 2013 să fie Capitala Tineretului European, echipa lucrând de 5 luni la acest proiect, proiect la care s-a alăturat și Primăria, printre altele, și pentru a asigura personalitate juridică concurenților.
 
Coordonatoarea proiectului, Veres Timea, ne-a spus că din cei nouă participanți la întocmirea acestui proiect de concurs, patru lucrează ca și voluntari, oferindu-se să colaboreze, ceea ce dovedește că cei din Sfântu Gheorghe își iubesc orașul și că lucrează cu dăruire pentru realizarea proiectelor propuse. Proiectul de participare la concurs a fost depus în seara zilei de 22 iunie, la autoritatea competentă.
 
Când Veres Timea, Nagy Tünde și Pál Katalin Kinga au descoperit, în luna decembrie,  anunțul referitor la concursul Capitala Tineretului European – 2013, s-au apucat de proiect, iar la jumătatea lunii ianuarie l-au contactat pe primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, deoarece proiectul trebuie depus de Consiliul Local. Acesta este format din 27 de proiecte care ating subiecte ca: sport, cultură, tineret, protecția mediului, politica tinerilor cât și proiectul propriu al autorităților.
 
 
Participanții la redactarea proiectului s-au împărțit în trei grupe, ocupându-se fiecare de câte un domeniu, ca de exemplu proiectul de buget sau comunicarea. În acest moment bugetul acestui proiect este de 1,5 milioane euro. Forumul Tineretului European nu acordă ajutoare bănești, dar Consiliul Local v-a ajuta și prin alocarea de fonduri, și așteaptă ajutor de la întreprinzători, de la guvern, și de la organizații civile pentru stângerea de fonduri. Dacă proiectul depus va avea calificativ pozitiv, participanții au la dispoziție doi ani pentru a strânge fondurile necesare.

Încă nu se stie cu care orașe europene va concura Sfântu Gheorghe pentru titlul de Capitala Tineretului European. În acest an titlul este deținut de orașul portughez Braga, cu 120.000 de locuitori, iar anii trecuți, titlul a fost împărțit între marile orașe ca Rotterdam și Torino. Rezultatele primei faze a concursului vor fi cunoscute pe data de 14 iulie, când se va afla care orașe au rămas în concurs, iar din informațiile organizatorilor reiese că, la acest concurs, nu participă nici un alt oraș din România.
 
 
De obicei, în selecția finală ajung trei orașe, sperăm că unul din acestea va fi Sfântu Gheorghe. Inițiatorii ne-au dezvăluit cu mândrie că deși nu stiu cine sunt ceilalți participanți, ei sunt singurii care au pagină pe Facebook, unde au mai mult de 1000 de „ prieteni”, de susținători. Rezultatul final se va afla în toamnă, dacă se trece cu succes de prima etapă a concursului.


Site-ul proiectului Sfântu Gheorghe – Capitala Tineretului European: http://www.youthcapital.sfantugheorgheinfo.ro

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.