ro
 

Ediţia a patra a turului ciclist din Ţinutul Secuiesc

31.05.2010

Ţinutul Secuiesc găzduieşte cel mai mare tur de ciclism din România. Anul acesta, evenimentul va dura cu o zi mai mult, traseul fiind mărit, iar în locul obişnuitei date din luna august, turul de ciclism al Ţinutului Secuiesc se va desfăşura în a doua parte a lunii iulie.

Ediţia a patra a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc, va lua startul în localitatea Ghimeş - a declarat iniţiatorul şi organizatorul concursului, primarul oraşului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán.
Joi, 22 iulie, prima porţiune va fi de 157 km , trece prin Liban (Gyergyólibántelep ) şi etapa se termină pe dealul Pongracz. Până acum, nu a fost traseu pe acestă rută – a declarat Ráduly Róbert Kálmán la conferinţa de presă organizată la Sfântu Gheorghe.
 

\"\"
Foto: www.covasnamedia.ro
 


Pe 23 iulie, vineri, începe etapa ţinutului Trei Scaune, de 183 km, pe ruta Tuşnad – Nyergestető – Târgu Secuiesc – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Nyergestető – Miercurea Ciuc.
Pe data de 24 iulie , sâmbătă, va avea loc etapa-rege , care este cea mai lungă şi cu cea mai mare diferenţă de nivel, rută.

Duminică, 25 iulie, se organizează cursa  montană contra cronometru, iar seara, concurenţii vor avea de făcut 17 ture, în Miercurea Ciuc.

Turul de ciclism al Ţinutului Secuiesc, organizat în mod tradiţional în luna august, va avea loc, anul acesta în luna iulie, deoarece fondatorul Tuşnad Cycling Team, cel mai bun ciclist din Miercurea Ciuc, Novák Károly Eduárd, va participa, la începutul lunii august, la Campionatul Mondial de Ciclism al persoanelor cu handicap, organizat în Canada.

Clubul Sportiv va fi, şi în acest an,  partenerul turului  Joi, vineri şi sâmbătă, evenimentul va fi înregistrat şi transmis iar duminica, organizatorii vor să transmită concursul, în direct- a declarat  Ráduly Róbert Kálmán.

La propunerea primarului Antal Árpád András, anul acesta se organizează, in ziua de sâmbătă, concurs pentru amatori şi la Sfântu Gheorghe, nu numai la Miercurea Ciuc.  Câştigătorul din ziua de sâmbătă va primi „vándorkupa” a Ţinutului Trei Scaune, cel de duminică va primi „vándorkupa” a Ciucului, iar cel care va obţine cel mai mare punctaj, în cele două zile, poate lua Cupa Secuiască a Hoinarului, acasă.
Manifestarea este organizată de Primăria Miercurea Ciuc cu sprijinul Consiilor Locale din ţinutul secuiesc. Consiliul Judeţean Covasna sponsorizează, acest tur ciclist, cu 20.000 lei iar Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, cu 10.000 lei.
 

\"\"
Foto: Henning János



„Una dintre acţiunile cele mai spectaculoase este şi acest Tur de Ciclism, şi asta, datorită bunei colaborări dintre consiliile locale secuieşti,” - a subliniat primarul  Antal Árpád András, în cadrul conferinţei de presă.

Sponsorul principal al Turului este „Tuşnad SA” , dar în acelaşi timp,  şi alţi sponsori, din Ţinutul Trei Scaune, spijină acest eveniment. Anul trecut, au participat la acest tur  ciclist,  120 de sportivi profesionişti din 23 de ţări.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.