ro
 

Relaţiile de parteneriat între Consiliul Local şi instituţiile de învătământ, sunt bune

25.05.2010
Conducerea primăriei a vizitat, zilele trecute,  împreună cu doamna Inspector Şcolar General, Keresztély Irma, toate instituţiile de învăţământ din oraş. Scopul vizitelor a fost acela de a face evaluarea investiţiilor  necesare pentru fiecare unitate în parte, cât şi dispoziţia în şcoli, respectiv în grădiniţe.
Joi,  Antal Árpád András a declarat reprezentanţilor presei, că au constatat la directorii de şcoli si grădiniţe o atitudine profesională şi  pozitivă şi e de părere că s-a format un bun panteneriat între Consiliul Local şi instituţiile de învăţământ.

“În fiecare an, punem bani deoparte într-un fond de rezervă pentru instituţiile de învătământ, aceştia fiind păstraţi pentru rezolvarea unor situaţii urgente şi vizităm în fiecare an, fiecare şcoală şi grădiniţă pentru a discuta şi a face evaluarea necesarului”- a relatat scopul vizitei, doamna viceprimar, Sztakics Éva.

În urma vizitei, s-a aflat că în atelierul de ţesătorie al Şcolii Profesionale Kós Károly, este necesară realizarea reţelei de instalaţie electrică,  grădiniţa Raza Soarelui are nevoie de un teren de joacă, iar grădiniţa Pinocchio are nevoie de paturi. Şcoala Generală Váradi József se pregateste de aniversarea de 50 de ani de la înfiinţare şi ar fi nevoie de lucrări de renovare.

“S-au realizat multe, de cand municipalitatea a preluat şcolile, dar mai sunt multe de făcut, mereu există probleme de rezolvat” - a adaugat Sztakics Éva, spunând totodată, că vineri va fi finalizată lista. La Sfântu Gheorghe funcţionează şapte grădiniţe, cinci şcoli generale, patru licee teoretice şi cinci şcoli profesionale, respectiv  un liceu de artă şi o şcoală tehnică medicală.

\"\"
Colegiul Székely Mikó - foto: Vargyasi Levente

Conform actualei legi a educaţiei, întreţinerea clădirilor instituţiilor de învătământ este obligaţia consiliilor locale. Conform noii legi, la care se lucrează acum, liceele şi şcolile profesionale vor intra in administraţia consiliilor judeţene.

“Ne despărţim cu inima grea de aceste instituţii, am avut o relatie bună, am pregătit proiecte, am efectuat investiţii.Normal că predarea acestora nu va influenţa in nici o masură proiectele câştigate,  chiar dacă acest lucru se întâmplă în timpul executării lucrărilor.”-a subliniat primarul Antal Árpád András.

După cum se ştie, nu cu mult timp în urmă,  Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a câştigat unsprezece milioane de lei pentru construirea unei săli de sport multifuncţionale la Colegiul Székely Mikó.


Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.