ro
 
Sâmbătă, 27. Aprilie 2024.

Relaţiile de parteneriat între Consiliul Local şi instituţiile de învătământ, sunt bune

25.05.2010
Conducerea primăriei a vizitat, zilele trecute,  împreună cu doamna Inspector Şcolar General, Keresztély Irma, toate instituţiile de învăţământ din oraş. Scopul vizitelor a fost acela de a face evaluarea investiţiilor  necesare pentru fiecare unitate în parte, cât şi dispoziţia în şcoli, respectiv în grădiniţe.
Joi,  Antal Árpád András a declarat reprezentanţilor presei, că au constatat la directorii de şcoli si grădiniţe o atitudine profesională şi  pozitivă şi e de părere că s-a format un bun panteneriat între Consiliul Local şi instituţiile de învăţământ.

“În fiecare an, punem bani deoparte într-un fond de rezervă pentru instituţiile de învătământ, aceştia fiind păstraţi pentru rezolvarea unor situaţii urgente şi vizităm în fiecare an, fiecare şcoală şi grădiniţă pentru a discuta şi a face evaluarea necesarului”- a relatat scopul vizitei, doamna viceprimar, Sztakics Éva.

În urma vizitei, s-a aflat că în atelierul de ţesătorie al Şcolii Profesionale Kós Károly, este necesară realizarea reţelei de instalaţie electrică,  grădiniţa Raza Soarelui are nevoie de un teren de joacă, iar grădiniţa Pinocchio are nevoie de paturi. Şcoala Generală Váradi József se pregateste de aniversarea de 50 de ani de la înfiinţare şi ar fi nevoie de lucrări de renovare.

“S-au realizat multe, de cand municipalitatea a preluat şcolile, dar mai sunt multe de făcut, mereu există probleme de rezolvat” - a adaugat Sztakics Éva, spunând totodată, că vineri va fi finalizată lista. La Sfântu Gheorghe funcţionează şapte grădiniţe, cinci şcoli generale, patru licee teoretice şi cinci şcoli profesionale, respectiv  un liceu de artă şi o şcoală tehnică medicală.

\"\"
Colegiul Székely Mikó - foto: Vargyasi Levente

Conform actualei legi a educaţiei, întreţinerea clădirilor instituţiilor de învătământ este obligaţia consiliilor locale. Conform noii legi, la care se lucrează acum, liceele şi şcolile profesionale vor intra in administraţia consiliilor judeţene.

“Ne despărţim cu inima grea de aceste instituţii, am avut o relatie bună, am pregătit proiecte, am efectuat investiţii.Normal că predarea acestora nu va influenţa in nici o masură proiectele câştigate,  chiar dacă acest lucru se întâmplă în timpul executării lucrărilor.”-a subliniat primarul Antal Árpád András.

După cum se ştie, nu cu mult timp în urmă,  Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a câştigat unsprezece milioane de lei pentru construirea unei săli de sport multifuncţionale la Colegiul Székely Mikó.


Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie