ro
 

Proiectul Capitalei Tineretului, în linie dreaptă

17.05.2010
Veres Tímea şi Pál Katalin s-au întors cu informaţii proaspete şi utile din Torino – Italia, oraşul care poartă cu mândrie titulatura de Capitală Europeană a Tineretului -2010.

Cele două iniţiatore ale proiectului s-au hotărât să viziteze oraşul italian, pentru a câştiga experienţă, având în vedere faptul că cele două tinere sunt iniţiatoarele proiectului prin care se doreşte ca Sfântu Gheorghe să fie Capitala Europeană a Tineretului, în anul 2013.

Acest proiect este sprijinit şi de Municipalitatea capitalei de judeţ, asigurând, printre altele, cadrul juridic.

Veres Tímea şi Pál Katalin au declarat că s-au întâlnit cu responsabilul de proiect din Italia şi acesta le-a dat mai multe sfaturi utile. Pe baza acestora s-a modificat şi ideea iniţială, conform căreia, în proiectul scris pentru acest scop, ar fi inclus un total de 15 – 20 de proiecte, iar restul ar fi completate de planuri din acest domeniu, potrivite obiectivului.

Organizarea s-a accelarat întrucâtva, a spus Veres Timea, deoarece termenul limită de aplicare, impus de autoritatea contractantă,  este 21 iunie.

Prin urmare, organizaţiile interesate s-au întâlnit deja şi au format grupuri de lucru, pe diferite subiecte. Aceste grupuri vor face propunerile, printre altele, şi pe baza evaluărilor realizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe.

Din spusele celor două iniţiatoare ale proiectului reiese faptul că peste trei sute de persoane au dat  semnături de susţinere, în marea majoritate luând în considerare că acest proiect poate să ducă la dezvoltarea oraşului, în timp ce alţii au solicitat mai multe locaţii culturale.

Un lucru pozitiv, ce merită amintit, este faptul că mai multe persoane externe au venit cu idei, astfel că nu o să fie probleme din cauza lipsei ajutorului.


Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.