ro
 

Municipiul Sfântu Gheorghe intră oficial în scenariul roşu al pandemiei

22.03.2021

Începând de marţi, 23 martie, se închid restaurantele şi barurile la interior, dar şi instituţiile de spectacole şi cinematograful

Din păcate numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut constant în ultima perioadă inclusiv la Sfântu Gheorghe, fapt ce a dus la depăşirea ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă intrarea Municipiului în scenariul roşu, o decizie oficială în acest sens fiind luată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, începând de marţi, 23 martie, timp de cel puţin două săptămâni, se închid restaurantele şi barurile la interior (terasele vor putea funcţiona), iar instituţiile de spectacole sau concerte, precum şi Cinema Arta vor înceta să funcţioneze cu prezenţă fizică a spectatorilor. De asemenea, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, copiii din grădiniţe şi elevii claselor primare vor fi prezenţi fizic la ore, în timp ce elevii claselor V-VII şi IX-XI vor învăţa în sistem online. Cursurile pentru elevii din anii terminali se vor desfășura cu prezență fizică doar a jumătate din numărul total de elevi, fiind vorba de revenirea la un scenariu hibrid.

Rata de incidenţă a cazurilor în Sfântu Gheorghe a ajuns luni la 3,09 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind vorba despre 198 de cazuri active la nivelul oraşului în ultimele două săptămâni.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.