ro
 
Miercuri, 17. August 2022.

Modificări la Finanţele Publice Locale pentru simplificarea interacţiunii cu contribuabilii

17.11.2021

Direcţia de Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe anunţă că, având în vedere situația pandemică actuală, și în vederea eficientizării comunicării documentelor fiscale către cetățeni, persoanele fizice și juridice sunt rugate să comunice adresele de e-mail pe care în viitor pot fi trimise orice comunicări din partea instituției. 

Având în vedere că aceste comunicări vor cuprinde inclusiv date cu caracter personal, ori supuse reglementărilor în vigoare referitoare la secretul fiscal, canalele de comunicare vor fi stabilite de comun acord, în baza cererii exprese a persoanei.

Cererea poate fi descărcată de pe pagina oficială a Primăriei (AICI) şi trimisă prin email la adresa taxeimpozitelocale@sepsi.ro, ori completată în Biroul de relații cu publicul al Finanţelor Locale.

Certificatele de atestare fiscală pot fi solicitate prin notarul public

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Camera Notarilor Publici Brașov, căreia îi sunt arondați şi notarii publici din județul Covasna, au încheiat recent un protocol de colaborare. Astfel, începând cu luna noiembrie, certificatele de atestare fiscală emise de Direcția de Finanțe Publice Municipale pot fi solicitate prin notarul public învestit cu îndeplinirea procedurilor notariale. Drept urmare, nu mai este necesară deplasarea cetățenilor la sediul Finanțelor în vederea obținerii certificatului!

Actele de vânzare-cumpărare a mijloacelor de transport se pot încheia şi în format electronic

Potrivit Codului fiscal, actul de înstrăinare-dobândire a mijloacelor de transport se poate încheia şi în formă electronică şi semna cu semnătură electronică. Acesta se comunică tot electronic Finanţelor Locale din localitatea de domiciliu a persoanei care înstrăinează, Finanţelor Locale din localitatea de domiciliu a persoanei care dobândeşte, dar şi Serviciului de Înmatriculări Auto pentru luarea în evidenţă.

În cazul în care persoana nu deţine semnătură electronică, documentul completat și semnat, respectiv celelalte documente atașate, se transmit pe adresa de e-mail taxeimpozitelocale@sepsi.ro, sub formă scanată, în fişier format pdf, cu menţiunea «Conform cu originalul».

O nouă acţiune de dezinsecţie la Sfântu Gheorghe
16.08.2022

Operaţiunea va fi efectuată miercuri şi joi doar la sol, fiind folosite substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor.

Organizează un eveniment pe străzile din Sfântu Gheorghe!
12.08.2022

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Hotelul Bodoc – ce urmează?
11.08.2022

Planurile Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și situația actuală a clădirii fostului hotel

Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră