ro
 

Marţi se redeschid restaurantele la interior, dar şi cinematograful şi sălile de spectacole

03.05.2021

Municipiul Sfântu Gheorghe a ieşit oficial din scenariul roşu al pandemiei

Având în vedere scăderea ratei de incidenţă sub 3 cazuri la mia de locuitori, Municipiul Sfântu Gheorghe va ieşi oficial de marţi din scenariul roşu al pandemiei.

Acest lucru înseamnă că restaurantele vor putea funcţiona din nou la interior, cu o capacitate redusă la 30%. De asemenea, Cinema Arta se va putea redeschide pentru public, la fel şi sălile de spectacole, tot cu o capacitate redusă.

Rata de incidenţă în Sfântu Gheorghe a scăzut constant în ultimele zile, ajungând luni, 3 mai, la 2,36 cazuri la mia de locuitori, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii martie încoace.

Pentru ca rata să scadă şi mai mult, e nevoie în continuare ca locuitorii să respecte măsurile de protecţie: igiena mâinilor, purtarea măştii şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane. De asemenea, cei care doresc să se vaccineze anti-COVID o pot face în continuare la centrele deschise în Sfântu Gheorghe, programările fiind posibile pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. În cele trei centre de vaccinare din oraş sunt disponibile peste 1800 de locuri libere cu vaccin Pfizer şi Moderna.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.