ro
 
Duminică, 30. Iunie 2024.

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri

21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori să aibă în vedere că anul acesta 27 mai este data limită până la care pot redirecționa cei până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în 2023 ca să susțină diferite ONG-uri.

Sume importante de bani care ar putea ajuta comunitatea locală rămân în fiecare an la bugetul statului pentru că mulţi oameni nu profită de această posibilitate de a redirecționa cei până la 3,5% din impozitul pe veniturile realizate în cursul anului trecut.

De exemplu, în 2023 au rămas în bugetului statului peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe, adică mai mult decât alocă Primăria într-un an pentru înlocuirea fondului clasei pentru toţi elevii din oraş.

Redirecţionarea unui procent din impozitul pe venit este o formă importantă de sprijin pentru foarte multe asociaţii, fundaţii, cluburi sportive sau instituţii de cult. Formularul pus la dispoziţie de ANAF este o metodă prin care oricine poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi redirecționată către contul ONG-ului ales. Dacă nu completați formularul, banii rămân statului.

Completarea formularului (poate fi găsit AICI) durează doar câteva minute, iar pentru cel care redirecționează, gestul nu costă absolut nimic. Puteți depune personal formularul completat la sediul ANAF, sau îl puteți trimite prin Poştă la sediul Administraţiei Fiscale de care aparţineți, cu confirmare de primire.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.