ro
 
Marți, 26. Octombrie 2021.

Luni, 18 octombrie, începe depunerea dosarelor pentru ajutoarele de încălzire la Sfântu Gheorghe

13.10.2021

Plafonul pentru acordarea ajutorului a fost mărit faţă de anii trecuţi

Ca și în anii precedenți, persoanele cu venituri mici vor putea primi subvenții la încălzire şi în această iarnă. Primăria Sfântu Gheorghe prin Direcţia de Asistenţă Socială anunţă că începând de luni, 18 octombrie, vor putea fi depuse cererile de acordare a ajutorului pentru încălzire pentru iarna care urmează.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest sezon rece au fost modificate atât plafoanele pentru acordarea ajutoarelor, cât şi regulile în ceea ce priveşte documentele necesare la depunerea dosarelor.

La fel ca în anii trecuţi, ajutorul de încălzire poate fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 luni de zile, cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.

Bine de ştiut! Pentru a beneficia de ajutor pentru toată perioada legală, cererile trebuie depuse până la data de 20 noiembrie la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Donát nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale). Cei care depun cererile după data de 21 noiembrie pot primi ajutoare pentru perioada decembrie-martie.

Important! Adeverinţa privind terenurile agricole necesară pentru ajutorul de încălzire nu se mai eliberează la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe

La Direcția de Asistență Socială a început depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire. Solicitanții trebuie să anexeze la dosar şi o adeverinţă eliberată de Compartimentul de Registru Agricol. Pentru a reduce birocrația și pentru a preveni răspândirea epidemiei, locuitorii sunt informați că începând de miercuri, 20 octombrie, nu vor mai trebui să vină la sediul Primăriei pentru a solicita această adeverinţă, ci pot completa formularul de cerere la biroul DAS din strada Bánki Donát, iar personalul Registrului Agricol va trimite adeverinţa necesară la DAS. 

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece, fiind vorba de gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul pentru încălzire se acordă numai familiilor și/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Contravaloarea ajutorului pentru încălzire va fi menţionată în facturile emise de furnizori.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

Important! Pentru a evita aglomeraţia la depunerea dosarelor, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că termenul pentru depunerea dosarelor este 20 noiembrie. Detalii şi documentele necesare pot fi obţinute de pe site-ul Primăriei AICI.

Informații suplimentare pot fi solicitate la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Donát nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale), sau apelând 0267 311 068.

Noi reguli pentru accesul în instituţiile Primăriei Sfântu Gheorghe
25.10.2021

Având în vedere noile măsuri adoptate de Guvern, începând cu data de 25 octombrie accesul în Primăria Sfântu Gheorghe şi în instituţiile subordonate se va face doar în condițiile prevăzute de lege. 

107 pedagogi vor fi sprijiniți de către Primăria Sfântu Gheorghe pentru achiziţionarea de dispozitive electronice
25.10.2021

Au fost evaluate cererile pentru programul de sprijinire a achiziționării de dispozitive electronice tip laptop/tabletă de către pedagogii din municipiu.

Primăria Sfântu Gheorghe reintroduce programările la birourile instituţiei
18.10.2021

Din 20 octombrie, accesul în sediul Primăriei se va putea face doar pe baza unei programări prealabile.

Voi cum vă deplasați?
14.10.2021

Sondaj privind obiceiurile de transport ale locuitorilor din Sfântu Gheorghe

Lucrări în desfăşurare pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe
14.10.2021

Mai multe lucrări de modernizare şi întreţinere au loc în această perioadă pe diferite străzi din Sfântu Gheorghe.