ro
 
Sâmbătă, 03. Decembrie 2022.

Luni, 18 octombrie, începe depunerea dosarelor pentru ajutoarele de încălzire la Sfântu Gheorghe

13.10.2021

Plafonul pentru acordarea ajutorului a fost mărit faţă de anii trecuţi

Ca și în anii precedenți, persoanele cu venituri mici vor putea primi subvenții la încălzire şi în această iarnă. Primăria Sfântu Gheorghe prin Direcţia de Asistenţă Socială anunţă că începând de luni, 18 octombrie, vor putea fi depuse cererile de acordare a ajutorului pentru încălzire pentru iarna care urmează.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest sezon rece au fost modificate atât plafoanele pentru acordarea ajutoarelor, cât şi regulile în ceea ce priveşte documentele necesare la depunerea dosarelor.

La fel ca în anii trecuţi, ajutorul de încălzire poate fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 luni de zile, cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.

Bine de ştiut! Pentru a beneficia de ajutor pentru toată perioada legală, cererile trebuie depuse până la data de 20 noiembrie la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Donát nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale). Cei care depun cererile după data de 21 noiembrie pot primi ajutoare pentru perioada decembrie-martie.

Important! Adeverinţa privind terenurile agricole necesară pentru ajutorul de încălzire nu se mai eliberează la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe

La Direcția de Asistență Socială a început depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire. Solicitanții trebuie să anexeze la dosar şi o adeverinţă eliberată de Compartimentul de Registru Agricol. Pentru a reduce birocrația și pentru a preveni răspândirea epidemiei, locuitorii sunt informați că începând de miercuri, 20 octombrie, nu vor mai trebui să vină la sediul Primăriei pentru a solicita această adeverinţă, ci pot completa formularul de cerere la biroul DAS din strada Bánki Donát, iar personalul Registrului Agricol va trimite adeverinţa necesară la DAS. 

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece, fiind vorba de gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul pentru încălzire se acordă numai familiilor și/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Contravaloarea ajutorului pentru încălzire va fi menţionată în facturile emise de furnizori.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

Important! Pentru a evita aglomeraţia la depunerea dosarelor, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că termenul pentru depunerea dosarelor este 20 noiembrie. Detalii şi documentele necesare pot fi obţinute de pe site-ul Primăriei AICI.

Informații suplimentare pot fi solicitate la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Donát nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale), sau apelând 0267 311 068.

Propunerile pentru statuia lui Petőfi Sándor au fost jurizate
28.11.2022

Competiția a fost câștigată de Gergely Zoltán, un sculptor din Cluj-Napoca

37 de persoane s-au înscris la cursurile de română sau maghiară
28.11.2022

Dintre acestea, 34 au fost declarate eligibile.

Începe montarea patinoarului în aer liber din Piaţa Centrală
24.11.2022

Patinoarul va avea o dimensiune de 20x29 metri şi va fi amplasat pe platoul situat în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, urmând să funcţioneze din decembrie până anul viitor în martie.

Desene de lumini proiectate în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron”
17.11.2022

Apel pentru copii și elevi pentru a crea desene de Crăciun pentru o proiecție festivă