ro
 
Sâmbătă, 06. Martie 2021.

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Székely Mikó sunt în curs de desfășurare

22.01.2021

Lucrările interioare sunt deja în plină desfășurare în aripa clădirii Colegiului Székely Mikó cu vedere la Parcul Elisabeta, unde vor fi renovate sălile de clasă, coridoarele și toaletele. Modernizarea este finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, administrația locală primind 8 milioane de lei pentru lucrări, restul sumei fiind contribuţie de la bugetul local.

În prezent, muncitorii lucrează în aripa dinspre parc a clădirii, îndepărtând toate materialele vechi: tencuială și parchet, uși vechi, echipamentele vechi din sălile de clasă, holuri și toalete, dar se lucrează şi la pregătirea pereților pentru linii electrice noi. După finalizarea lucrărilor de demolare, pereții vor fi reparați și vopsiţi, fiind schimbate şi parchetul, faianţa şi gresia. Rețelele de apă, electricitate și încălzire vor fi, de asemenea, reînnoite.

Schelele au fost pregătite și pentru începerea lucrărilor externe, care vor demara în funcție de cum va permite vremea, urmând să fie înlocuite țiglele pe o parte a acoperișului, iar partea de sub structură va fi izolată.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, sălile de clasă vor fi, de asemenea, bogate în echipamente noi, urmând să fie reabilitate şi alte părţi ale clădirii Colegiului.

Târg de Ziua Femeii în weekend la Sfântu Gheorghe
05.03.2021

Târgul producătorilor și meșterilor locali va fi organizat luna aceasta în weekendul 6-7 martie, de această dată cu accent pe Ziua Internațională a Femeii – 8 martie.

UBB inițiază un parteneriat strategic cu autorităţile locale ale județului Covasna
04.03.2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe urmează să încheie un acord de parteneriat strategic.

21 de locuri de parcare rezidențiale mai pot fi solicitate la Sfântu Gheorghe
04.03.2021

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat recent o nouă licitaţie pentru locurile de parcare din zonele rezidențiale din mai multe străzi ale orașului. Până în prezent, au fost închiriate în total 227 de locuri de parcare, iar 21 de locuri pot fi în continuare solicitate.

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale
03.03.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Depozitul pentru biciclete va fi amplasat pe strada Scurtă
26.02.2021

A existat un mare interes pentru suportul de depozitare a bicicletelor cu 18 locuri oferit de Primăria Sfântu Gheorghe