ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Lucrările de construcție avansează la Stadionul mic din Simeria

31.08.2022

Construcția noii baze sportive a progresat bine de la semnarea unui nou contract în luna martie.

Lucrările de construcție și modernizare sunt în plină desfășurare la stadionul mic din cartierul Simeria, unde lucrările au fost reluate în luna martie a acestui an, după o pauză de trei ani. Partea de jos, dinspre strada Vasile Goldiș, aparține Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, fiind finanțată din fonduri locale şi guvernamentale, iar partea de sus, dinspre Aleea Tineretului, aparține Clubului Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe, lucrările fiind finanțate de Ministerul Educației.

Începând cu luna martie, au fost instalate ferestrele viitoarei clădiri sportive, a fost finalizată zidăria interioară a clădirilor și a fost terminată parcarea subterană de 50 de locuri. Antreprenorul lucrează în prezent la izolarea pereților exteriori ai sălilor de sport, în timp ce se lucrează şi la instalația electrică. Construcția terenurilor de sport de deasupra parcării subterane va începe în curând.

Construcția, care a început în urmă cu mai bine de 10 ani, a fost oprită în 2019, după ce antreprenorul nu a mai putut continua lucrările din cauza majorării salariului minim din construcții și a creșterii semnificative a costului materialelor. Ca urmare, contractul anterior a trebuit să fie reziliat și a trebuit să fie lansată o nouă licitație pentru partea municipală a proiectului, precum și pentru partea finanțată de Ministerul Educației și de Ministerul Dezvoltării. Municipalitatea a reușit să finalizeze contractul cu noul antreprenor la sfârșitul anului trecut și, după o pauză de trei ani, lucrările au reînceput în luna martie a acestui an.

Complexul va găzdui un hotel sportiv cu 30 de locuri, cu o cafenea cu terasă la ultimul etaj, un magazin sportiv la parter, un teren de fotbal cu gazon artificial, o arenă pentru competiţii sportive, un perete de cățărare și o mică clădire de birouri pentru administrație. Tot aici va funcționa și Clubul Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe, cu săli de antrenament și sport, terenuri de fotbal și handbal. Toate aceste facilități vor servi nevoilor școlii sportive, dar vor fi, de asemenea, accesibile publicului larg. Cele două proiecte ar trebui să fie finalizate anul viitor.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.