ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Lucrări în desfăşurare pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe

14.10.2021

Mai multe lucrări de modernizare şi întreţinere au loc în această perioadă pe diferite străzi din Sfântu Gheorghe.

Pe strada 1 Decembrie 1918 a fost aşternut stratul de binder pe jumătatea străzii, iar acum se montează stâlpii de iluminat public şi se fac lucrările de branşare a populaţiei de către cei de la Electrica, pentru a putea fi desfiinţat sistemul aerian.

Pe strada Daliei a fost asfaltată porţiunea dintre strada Grigore Bălan şi strada Lăcrămioarei, iar pe strada József Attila este schimbat stratul de uzură al carosabilului. Pe strada Ciucului continuă lucrările la partea de reţele utilitare: după ce reţeaua de gaze a fost modernizată, în această perioadă se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare, urmând ca şi Electrica să lucreze la partea de iluminat public.

Între Arena Sepsi şi stadionul Sepsi OSK, un drum improvizat este transformat în spaţiu verde, urmând a fi construite şi trotuare pentru pietoni. Astfel cei care parchează în faţa Arenei vor avea acces mai uşor la stadionul OSK, şi invers.

De asemenea, au loc şi lucrări de întreţinere în mai multe zone din oraş, cum ar fi trotuarul de pe strada Dózsa György, care este pregătit pentru asfaltare, şi cel mai probabil va fi asfaltat săptămâna viitoare.

Tot în această perioadă au loc şi lucrări de aducere la nivel a căminelor de canalizare, iar alte lucrări la străzi nu vor fi începute în acest an, înaintea iernii, însă la primăvară vor fi demarate mai multe lucrări de modernizare pe diferite străzi din oraş.

Au loc lucrări de mondernizare şi la mai multe instituţii de învăţământ din oraş, dar în ultima perioadă au fost montaţi şi 9 stâlpi speciali pentru iluminarea trecerilor pentru pietoni. Prin creşterea vizibilităţii trecerilor pentru pietoni, a crescut astfel şi gradul de siguranţă al pietonilor, urmând ca astfel de stâlpi să fie montaţi în perioada următoare şi în alte zone din oraş.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii