ro
 
Marți, 30. Noiembrie 2021.

Lucrări în desfășurare în mai multe zone ale orașului

18.11.2021

Datorită toamnei blânde, lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor vor continua și în noiembrie la Sfântu Gheorghe

În curând vor fi finalizate lucrările în Piața Sfântul Gheorghe, unde au fost îngropate liniile electrice, au fost instalate noi rețele de telecomunicații și internet și a fost instalat un nou sistem de iluminat public. Asfaltul și pavelele sparte de pe trotuare sunt puse la loc de către compania locală Sepsi Út-Építő şi Grădinăria Oraşului.

A fost finalizată reasfaltarea unei părți a străzii József Attila, între străzile Kós Károly și Cişmelei, iar pentru cealaltă parte a străzii se pregătește proiectul tehnic și planul de autorizare.

Se lucrează în continuare și pe strada 1 Decembrie 1918, între străzile General Grigore Bălan și Nicolae Bălcescu, unde Electrica demontează în prezent vechii stâlpi de electricitate și îndepărtează vechile cabluri pe partea din fața Bisericii Reformate. Lucrările efectuate până în prezent au inclus instalarea în subteran a noilor linii electrice, înlocuirea bordurilor, aducerea la nivel a gurilor de canalizare, montarea bazei drumului și turnarea primului strat de asfalt pe ambele părți ale drumului. Un nou strat de asfalt a fost deja așezat pe trotuarele de pe partea bisericii.

Lucrătorii Sepsi Út-Építő renovează, de asemenea, trotuarele de pe strada Liliacului, reparând crăpăturile din covorul asfaltic și înlocuind capacele de canalizare deteriorate. De asemenea, se vor revopsi marcajele rutiere pe străzile Romulus Cioflec și Jókai Mór. Se lucrează la renovarea trotuarelor de pe strada Umbrelor, precum și la construirea unui sistem de drenaj al apelor pluviale în parcarea de pe Aleea Liliacului, unde în curând va începe renovarea parcării.

În funcție de vreme, este planificată și renovarea trotuarelor de pe străzile Császár Bálint și Tavaszi Sándor. 

 

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe
25.11.2021

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

De marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe vor ţine cursuri în format fizic
22.11.2021

Rata de incidenţă în Municipiu a scăzut luni la 2,55 cazuri la mia de locuitori

Lucrări în desfășurare în mai multe zone ale orașului
18.11.2021

Datorită toamnei blânde, lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor vor continua și în noiembrie la Sfântu Gheorghe

Modificări la Finanţele Publice Locale pentru simplificarea interacţiunii cu contribuabilii
17.11.2021

Certificatele de atestare fiscală pot fi solicitate prin notarul public

Informații utile despre pericolul urșilor!
16.11.2021

Urșii sunt o prezență dovedită în zona noastră şi trebuie evitați întotdeauna, deoarece pot deveni agresivi și vă pot ataca cu ușurință.