ro
 
Joi, 25. Aprilie 2024.

Lucrări de renovare și modernizare a drumurilor în mai multe zone din Sfântu Gheorghe

22.06.2022

Străzile și rețelele lor de utilități sunt reabilitate în mai multe locuri din oraș, iar pe carosabil, trotuare și parcări se așterne asfalt nou. 

Lucrările de modernizare sunt în plină desfășurare pe strada Rozelor, unde au fost deja înlocuite conductele de apă, gaz și canalizare și au fost instalate căminele de vizitare necesare pentru extinderea rețelei de canalizare pluvială. În prezent se lucrează la fundațiile pentru asfalt, la îngroparea liniilor electrice, la montarea de noi pavaje și la reînnoirea iluminatului public.

Pe strada Ciucului se desfășoară, de asemenea, o renovare completă, rețeaua de gaz fiind deja modernizată, sunt instalate noi guri de vizitare, iar compania de electricitate conectează gospodăriile de pe stradă la rețeaua subterană. Au existat obstacole în ceea ce privește înlocuirea reţelei de utilități, dar această parte a lucrărilor va fi finalizată în luna iulie. După modernizarea rețelei de iluminat public, va urma refacerea trotuarelor și a carosabilului, urmată de construcția pistei pentru biciclete. Modernizarea străzii Ciucului este programată să fie finalizată până cel târziu în decembrie 2023.

Firma locală de construcții Sepsi Út-Építő a amplasat borduri noi pe strada Császár Bálint și pe strada Umbrei, iar în ambele locații se toarnă noul strat de asfalt. Lucrările de refacere a carosabilului, trotuarelor și parcărilor de pe strada Liliacului au fost finalizate în ultimele zile, iar pe strada Narciselor se lucrează la înlocuirea bordurilor și la așternerea fundației pentru un nou strat de asfalt.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie