ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și de sănătate fizică și mintală

08.03.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat mai multe apeluri de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor se ridică la 950.000 lei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a deschis linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale. Bugetul total alocat pentru proiectele culturale este de 450.000 lei, iar pentru cele care vizează sănătatea fizică și mintală este de 500.000 lei în total. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele culturale este data de 17 martie - ora 15:00, iar pentru cele de sănătate fizică și mintală este de 3 aprilie, până în ora 16:00. 

Atât în cazul proiectelor culturale, cât și în cazul celor din domeniul sănătății fizice și mintale, solicitanții trebuie să fie persoane fizice și juridice fără scop patrimonial - asociații și fundații - sau culte religioase recunoscute conform legii. 

Linia de finanțare pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale a fost lansată pentru prima dată anul trecut și s-a bucurat de un mare succes, fiind depuse în total 45 de proiecte. Acestea au vizat teme precum: tabăra de vară a familiilor numeroase, muzică împotriva cancerului, prevenirea cyberbullying-ului în școală, dar și programe de educație sexuală pentru adolescenți. 

Câteva exemple concrete câștigătoare de finanțare în anii anteriori în cadrul liniilor de finanțare pentru cultură: activități artizanale, păstrarea tradițiilor, spectacole, ateliere profesionale, concursuri și concerte. În ceea ce privește proiectele sportive câștigătoare din anii trecuți, acestea au urmărit obiective precum: participarea la concursuri naționale, organizarea competiții locale, dar și de realizarea unor stagii de pregătire și perfecționare. 

La începutul anului, a fost lansat și un apel pentru proiecte sportive, unde suma alocată în total s-a ridicat la 400.000 de lei, iar cererile de finanțare trebuiau să fie relevante pentru inițiativa „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”. În perioada următoare, municipalitatea va lansa și un apel de candidaturi pentru proiecte de tineret. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenția concurenților potențiali să citească cu atenție apelurile, regulamentul pentru atribuirea contractelor de finanțare și lista anexelor obligatorii, deoarece experiența anilor trecuți indică faptul că multe idei remarcabile au fost respinse din motive administrative.

Puteți găsi mai multe informații despre apelurile de proiecte lansate de către municipalitate AICI.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii