ro
 
Miercuri, 29. Martie 2023.

Linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și de sănătate fizică și mintală

08.03.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat mai multe apeluri de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor se ridică la 950.000 lei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a deschis linii de finanțare pentru proiecte culturale, dar și pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale. Bugetul total alocat pentru proiectele culturale este de 450.000 lei, iar pentru cele care vizează sănătatea fizică și mintală este de 500.000 lei în total. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele culturale este data de 17 martie - ora 15:00, iar pentru cele de sănătate fizică și mintală este de 3 aprilie, până în ora 16:00. 

Atât în cazul proiectelor culturale, cât și în cazul celor din domeniul sănătății fizice și mintale, solicitanții trebuie să fie persoane fizice și juridice fără scop patrimonial - asociații și fundații - sau culte religioase recunoscute conform legii. 

Linia de finanțare pentru proiecte din domeniul sănătății fizice și mintale a fost lansată pentru prima dată anul trecut și s-a bucurat de un mare succes, fiind depuse în total 45 de proiecte. Acestea au vizat teme precum: tabăra de vară a familiilor numeroase, muzică împotriva cancerului, prevenirea cyberbullying-ului în școală, dar și programe de educație sexuală pentru adolescenți. 

Câteva exemple concrete câștigătoare de finanțare în anii anteriori în cadrul liniilor de finanțare pentru cultură: activități artizanale, păstrarea tradițiilor, spectacole, ateliere profesionale, concursuri și concerte. În ceea ce privește proiectele sportive câștigătoare din anii trecuți, acestea au urmărit obiective precum: participarea la concursuri naționale, organizarea competiții locale, dar și de realizarea unor stagii de pregătire și perfecționare. 

La începutul anului, a fost lansat și un apel pentru proiecte sportive, unde suma alocată în total s-a ridicat la 400.000 de lei, iar cererile de finanțare trebuiau să fie relevante pentru inițiativa „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”. În perioada următoare, municipalitatea va lansa și un apel de candidaturi pentru proiecte de tineret. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenția concurenților potențiali să citească cu atenție apelurile, regulamentul pentru atribuirea contractelor de finanțare și lista anexelor obligatorii, deoarece experiența anilor trecuți indică faptul că multe idei remarcabile au fost respinse din motive administrative.

Puteți găsi mai multe informații despre apelurile de proiecte lansate de către municipalitate AICI.

Program prelungit la Taxele şi Impozitele Locale
28.03.2023

Termenul de plată pentru primul semestru este 31 martie

Zilele Sfântu Gheorghe: Orășelul nostalgic al copiilor în Parcul Elisabeta, Baza tinerilor în curtea fostei fabrici de ţigarete
28.03.2023

În sediul Biroului pentru Tineret, Dáncsuj Annamária și Gáspár Anna-Mária au prezentat planurile pentru Orășelul Copiilor, viceprimarul Vargha Fruzsina a vorbit despre Baza Tinerilor, iar administratorul public al oraşului, Czimbalmos-Kozma Csaba, a rezumat informațiile despre târg, iar Erdély András a oferit detalii despre vânzarea de bilete.

Exerciţiu de alarmare miercuri la Sfântu Gheorghe
27.03.2023

Miercurea sirenelor” trebuia să aibă loc la începutul lunii, dar a fost amânată pentru data de 29 martie.

Primăria Sfântu Gheorghe stinge luminile în Ora Pământului
22.03.2023

Evenimentul va fi marcat sâmbătă, 25 martie, între orele 20:30-21:30

Impozitele şi taxele locale pot fi plătite joi şi la Coşeni
20.03.2023

În ziua de 23 martie 2023, joi, impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi la Coşeni, la Casa comunală, între orele 9:00 – 13:00.